Hopp til innhold

- Jeg synes det er litt vågalt

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken kaller Moldes varslede ansettelse av Ole Gunnar Solskjær som trener spennende, men han advarerer samtidig partene.

Solskjær Løken

Karl-Petter Løken (til høyre) tror Ole Gunnar Solskjær vil få et voldsomt press på seg dersom han tar over Molde.

Foto: SCANPIX/NRK

Les også: Molde presenterer ny trener tirsdag kl. 14

Når Solskjær tar over treneransvaret i Molde, vil dette bli hans første trenerjobb for et førstelag i en klubb.

- Jeg synes det er litt vågalt. For selv om han har trent reservelaget til United og har en voldsom ballast og erfaring som spiller, så skal du gjerne tilegne deg litt mer erfaring før du tar et eliteserielag, sier Løken.

  • Er Solskjær rett mann for Molde? Og er Molde rett klubb for Solskjær? Si din mening nederst i artikkelen!

- Viktig for Molde

Spekulasjonen om Solskjær og Molde har vært der over lang tid, men ting har materialisert seg mer og mer de siste dagene. Mandag morgen bekreftet også Ole Gunnars far, Øyvind Solskjær, overfor at sønnen kommer til Molde tirsdag.

- Det er selvfølgelig et veldig spennende valg, og for Molde betyr det selvfølgelig veldig mye å få hjem Ole Gunnar Solskjær som trener, sier Løken.

Les: Pappa Solskjær: - Ole Gunnar kommer til Molde i morgen

- Får store midler

Kilder rundt klubben mener å vite at Solskjær skal ha fått tilbud om en gullkantet kontrakt med Molde. Godt hjulpet av Kjell Inge Røkke og Aker, skal han ha fått løfte om spillerkjøp i millionklassen.

Nettopp dette, at Solskjær kan få midler til å skape sitt eget lag med etablerte toppspillere i norsk målestokk, kan øke presset på Norges kanskje mest suksessrike fotballspiller gjennom tidene.

- Her blir det voldsomme forventninger i forhold til å levere noe ganske raskt, og det får vi jo se om Ole Gunnar klarer, sier Løken.

- Samtidig så spekulerer nok også Molde litt i det at Ole Gunnar Solskjær som navn vil kunne trekke til seg spillere til Molde, og slik sett kan man bli mer attraktive. Så det bør nok kunne tilføre Molde en del når det gjelder spillermateriell og tilgang på spillere som ser en mulighet til å kanskje utvikles under en som har nådd veldig langt. Men fallhøyden blir jo stor her.

Også Arne Scheie tror Solskjær-ansettelsen vil gi en massiv optimisme i Molde.

- Men dette er en enorm utfordring. Forventningene til ham vil være skyhøye, og fallhøyden er der om Molde ikke skulle prestere, sier han.

Solskjær har, siden han la opp som aktiv fotballspiller i Manchester United i 2007, vært innrullert i klubbens trenerkorps. Først var han trener for spissene i klubben, men fra sesongen 2008/2009 overtok han hovedansvaret for klubbens reservelag.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland