- Jeg synes det er litt vågalt

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken kaller Moldes varslede ansettelse av Ole Gunnar Solskjær som trener spennende, men han advarerer samtidig partene.

Solskjær Løken

Karl-Petter Løken (til høyre) tror Ole Gunnar Solskjær vil få et voldsomt press på seg dersom han tar over Molde.

Foto: SCANPIX/NRK

Les også: Molde presenterer ny trener tirsdag kl. 14

Når Solskjær tar over treneransvaret i Molde, vil dette bli hans første trenerjobb for et førstelag i en klubb.

- Jeg synes det er litt vågalt. For selv om han har trent reservelaget til United og har en voldsom ballast og erfaring som spiller, så skal du gjerne tilegne deg litt mer erfaring før du tar et eliteserielag, sier Løken.

  • Er Solskjær rett mann for Molde? Og er Molde rett klubb for Solskjær? Si din mening nederst i artikkelen!

- Viktig for Molde

Spekulasjonen om Solskjær og Molde har vært der over lang tid, men ting har materialisert seg mer og mer de siste dagene. Mandag morgen bekreftet også Ole Gunnars far, Øyvind Solskjær, overfor at sønnen kommer til Molde tirsdag.

- Det er selvfølgelig et veldig spennende valg, og for Molde betyr det selvfølgelig veldig mye å få hjem Ole Gunnar Solskjær som trener, sier Løken.

Les: Pappa Solskjær: - Ole Gunnar kommer til Molde i morgen

- Får store midler

Kilder rundt klubben mener å vite at Solskjær skal ha fått tilbud om en gullkantet kontrakt med Molde. Godt hjulpet av Kjell Inge Røkke og Aker, skal han ha fått løfte om spillerkjøp i millionklassen.

Nettopp dette, at Solskjær kan få midler til å skape sitt eget lag med etablerte toppspillere i norsk målestokk, kan øke presset på Norges kanskje mest suksessrike fotballspiller gjennom tidene.

- Her blir det voldsomme forventninger i forhold til å levere noe ganske raskt, og det får vi jo se om Ole Gunnar klarer, sier Løken.

- Samtidig så spekulerer nok også Molde litt i det at Ole Gunnar Solskjær som navn vil kunne trekke til seg spillere til Molde, og slik sett kan man bli mer attraktive. Så det bør nok kunne tilføre Molde en del når det gjelder spillermateriell og tilgang på spillere som ser en mulighet til å kanskje utvikles under en som har nådd veldig langt. Men fallhøyden blir jo stor her.

Også Arne Scheie tror Solskjær-ansettelsen vil gi en massiv optimisme i Molde.

- Men dette er en enorm utfordring. Forventningene til ham vil være skyhøye, og fallhøyden er der om Molde ikke skulle prestere, sier han.

Solskjær har, siden han la opp som aktiv fotballspiller i Manchester United i 2007, vært innrullert i klubbens trenerkorps. Først var han trener for spissene i klubben, men fra sesongen 2008/2009 overtok han hovedansvaret for klubbens reservelag.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp