Hopp til innhold

Løken: - Det er trist å si det, men eliteserien er allerede avgjort

NRKs fotballekspert Karl Petter Løken mener både topp og bunn i eliteserien er så godt som avgjort med over ni serierunder igjen.

Karl-Petter Løken

NRK-kommentator og fotballekspert Karl Petter Løken mener det er synd at det er så ujevnt i eliteserien.

Foto: NRK

Kampreferat: Kongsvinger - Haugesund 0-1

Mens Rosenborg damper videre og leder elitserien klart, ser nå også bunnlagene ut til å nærme seg avgjørelsen. Etter søndagens hjemmetap mot Haugesund ligger Kongsvinger fortsatt seks poeng bak Hønefoss på kvalifiseringsplass.

- Det er jo kamp om å unngå kvalikkplassen, og om sølvet og bronsen, men ellers er det avgjort. Det er litt tidlig å si, men når Kongsvinger ikke vinner hjemme engang, skal det mye til å ta igjen seks poeng, sier NRK-ekspert Karl Petter Løken.

Les: Oppdatert eliteserietabell

Store avstander

I toppkampen er kanskje ikke seks poeng så mye, men i bunnkampen kan det være en liten evighet. Kongsvinger har spilt åtte kamper uten seier, og med ni kamper igjen kan det bli vanskelig å ta igjen lagene over.

Hvorfor blir det så lite spenning i topp og bunn? Diskutér nederst i saken!

Samtidig er Sandefjord, som spiller mot Vålerenga mandag, håpløst fortapt seks poeng bak Kongsvinger igjen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Umulig å gardere seg mot

- Det er trist at det avgjøres så tidlig. Det er jo spennende å følge kampen om sølvet og bronsen, men det blir liksom ikke det samme, sier Løken.

- Er det noe galt med organiseringen eller oppsettet av eliteserien når det avgjøres så tidlig?

- Nei, det tror jeg ikke. Rosenborg er i en særklasse i år, og det er det ikke mulig å gardere seg mot. De andre lagene er rett og slett på for lavt nivå. Og ikke minst er de for ustabile, sier Løken.

Hvorfor blir det så lite spenning i topp og bunn? Diskutér!

Fotball

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP