Lokale Brann-helter sikret seieren: – Betyr litt ekstra for fansen

Brann-talentene Fredrik Haugen (20) og Kristoffer Larsen (21) vartet opp med perlescoringer da Vålerenga ble sendt poengløse hjem.

Brann

Her har Fredrik Haugen (t.v.) nettopp sendt Brann i ledelsen mot Vålerenga.

Foto: NTB Scanpix

Muri

André Muri og Vålerenga klarte ikke å stå imot Branns unggutter lørdag kveld.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Jeg vil tro det betyr litt ekstra for fansen. Det er deilig å bevise at vi tar nivået og har noe her å gjøre, sier Kristoffer Larsen til C More etter kampen.

For det ble ikke bare tre poeng for Brann lørdag kveld, seieren kom også etter to kjempescoringer fra Haugen og Larsen.

– Fantastisk laginnsats

De to ungguttene, som begge er født i Bergen, fikk en drømmestart på årets eliteseriesesong.

Mens Vålerenga brant sine sjanser i åpningen , fikk Fredrik Haugen gleden av å vise hjemmepublikummet hvordan det skal gjøres:

På et hjørnespark fant 20-åringen utrolig nok de nødvendige centimeterne til å sende ballen i en vakker bue bak Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavn.

– Vi ønsket en god start, og spillerne gjorde nøyaktig det de skulle. Vi viste en fantastisk laginnsats, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Like etter pause var det en ny bergenser som skulle straffe et sjansesløsende Vålerenga. Etter flere skuddmuligheter fikk innbytter Kristoffer Larsen til slutt brenne til fra 16-meter, og ballen føk som en rakett inn i Vålerenga-buret.

– Ikke bedre enn oss

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var skuffet over at de ikke klarte å ta bedre vare på sjansene.

– Vi er klart bedre enn Brann i førsteomgang, men vi brenner sjansene våre. Vi gjør en grei kamp, og vi spiller en fotball vi skal bli bedre på, sier Rekdal til C More.

– Spillemessig er ikke Brann bedre enn oss på noen måte, legger kaptein Christian Grindheim til.

Vålerenga fortsatte å produsere flere gode muligheter ved Daniel Fredheim Holm og Torgeir Børven, men isteden var det Fredrik Nordkvelle som satte spikeren i kisten et drøyt kvarter før slutt.

Børven fikk æren av å sette inn et perlemål like etterpå, men 21-åringens drømmetreff fra hjørnet av 16-meteren ble kun et trøstemål for osloklubben.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Solskjær ett steg nærmere trofé

  Manchester United hadde få problemer med å ta seg videre fra kvartfinalen i Europaligaen. 2–0 på Old Trafford gjorde at United til slutt vant komfortable 4–0 sammenlagt.

  Med 2-0-seier i Spania for en uke siden, var avansementet aldri truet for Solskjærs menn. Og hvert fall ikke da Edinson Cavani sendte rødtrøyene i ledelsen allerede etter seks minutter.

  Med 3-0-ledelse sammenlagt, hadde Solskjær mulighet til å hvile flere av sine viktigste spillere underveis i kampen, og selv om det ikke det var noe fyrverkeri av en forestilling, var det en overbevisende forestilling av United.

  Et selvmål av Jesús Vallejo på overtid, gjorde at det endte 4–0 sammenlagt.

  I semifinalen blir Roma motstander. Det italienske hovedstadslaget gikk videre med 3–2 sammenlagt over Ajax.