NRK Meny
Normal

Lokale Brann-helter sikret seieren: – Betyr litt ekstra for fansen

Brann-talentene Fredrik Haugen (20) og Kristoffer Larsen (21) vartet opp med perlescoringer da Vålerenga ble sendt poengløse hjem.

Brann

Her har Fredrik Haugen (t.v.) nettopp sendt Brann i ledelsen mot Vålerenga.

Foto: NTB Scanpix

Muri

André Muri og Vålerenga klarte ikke å stå imot Branns unggutter lørdag kveld.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Jeg vil tro det betyr litt ekstra for fansen. Det er deilig å bevise at vi tar nivået og har noe her å gjøre, sier Kristoffer Larsen til C More etter kampen.

For det ble ikke bare tre poeng for Brann lørdag kveld, seieren kom også etter to kjempescoringer fra Haugen og Larsen.

– Fantastisk laginnsats

De to ungguttene, som begge er født i Bergen, fikk en drømmestart på årets eliteseriesesong.

Mens Vålerenga brant sine sjanser i åpningen , fikk Fredrik Haugen gleden av å vise hjemmepublikummet hvordan det skal gjøres:

På et hjørnespark fant 20-åringen utrolig nok de nødvendige centimeterne til å sende ballen i en vakker bue bak Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavn.

– Vi ønsket en god start, og spillerne gjorde nøyaktig det de skulle. Vi viste en fantastisk laginnsats, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Like etter pause var det en ny bergenser som skulle straffe et sjansesløsende Vålerenga. Etter flere skuddmuligheter fikk innbytter Kristoffer Larsen til slutt brenne til fra 16-meter, og ballen føk som en rakett inn i Vålerenga-buret.

– Ikke bedre enn oss

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var skuffet over at de ikke klarte å ta bedre vare på sjansene.

– Vi er klart bedre enn Brann i førsteomgang, men vi brenner sjansene våre. Vi gjør en grei kamp, og vi spiller en fotball vi skal bli bedre på, sier Rekdal til C More.

– Spillemessig er ikke Brann bedre enn oss på noen måte, legger kaptein Christian Grindheim til.

Vålerenga fortsatte å produsere flere gode muligheter ved Daniel Fredheim Holm og Torgeir Børven, men isteden var det Fredrik Nordkvelle som satte spikeren i kisten et drøyt kvarter før slutt.

Børven fikk æren av å sette inn et perlemål like etterpå, men 21-åringens drømmetreff fra hjørnet av 16-meteren ble kun et trøstemål for osloklubben.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.