LO mener RBK bløffer

LO mener Rosenborg-direktør Nils Skutle bløffer om hva slags avtaler klubben har for betaling av overtid.

Nils Skutle (th) og Rune Bratseth
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Det tror jeg, for å være helt ærlig, er en ren bløff. For det første er det tydelig at ingen kjenner til slike avtaler. For det andre er de jo helt umulige å overholde, de har jo ikke så mye som en timeliste, så jeg oppfatter dette som et rent forsøk på å bløffe. Det har aldri vært meninga å lage en slik avtale, sier Arne Byrkjeflott, leder i LO i Trondheim.

Gransker RBK

I går fortalte NRK at Arbeidstilsynet nå vil granske klubben. Det skjer etter at Administrende direktør Nils Skutle har uttalt at de opererer med egne lønnsavtaler.

- Enten kan man ha overtidsordning, eller så kan man ha bonusavtaler hvert år som da setter en strek over overtid. Og det er frivillig for hver enkelt ansatt, sier Skutle.

Nå mener Byrkjeflott at ledelsen i RBK bør handle. - Skutle driver jo i norsk næringsliv, han vet jo dette meget godt, sier han.

- Det gjør noe med selvfølelsen

Også veteranen Bjørn Hansen er kritisk og mener det er alt for store lønnsforskjeller i klubben - Når ansatte ikke føler at de får den lønna de fortjener, gjør det noe med selvfølelsen, sier han til NRK.

Bjørn Hansen har vært aktiv i Rosenborg i mange år, og kjenner klubben bedre enn de fleste. Og er det store lønnsforskjeller innad mener han det er alvorlig.

- Jeg kjenner ikke lønnsforhandlingene i Rosenborg i detalj, men på en generell basis så er det ikke bra. Store lønnsforskjeller viser at noen ikke er verdsatt på lik linje med andre.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.