NRK Meny
Normal

Livsviktige FFK-poeng

Fredrikstad feide Odd av banen og fikk en luke til Bodø/Glimt i bunnen av tabellen.

Fredrikstad-jubel
Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix

Fredrikstad - Odd Grenland 3-0

Fredrikstad har hatt en sesong langt under pari og står plantet i nedrykksgjørma med begge beina. Mot Odd på Fredrikstad stadion trengte østfoldingene tre poeng og det fikset rødbuksene på en overbevisende måte.

Odd stilte til start med eks-FFK'erne Simen Brenne og John Anders Bjørkøy på midten, men det så ut til å hjelpe lite.

Les: Fredrikstad - Odd Grenland spark for spark

Andersson igjen

Det tok 23 mintter før jubelen sto i taket på Fredrikstad stadion. Et langt frispark på tvers av feltet landet på hodet til Mattias Andersson som igjen scoret et viktig mål for rødbuksene etter overgangen fra Strømsgodset i sommer.

Syv minutter senere doblet Everton ledelsen med et vakkert skudd fra 23 meter. Ballen snek seg inn i det lengste hjørne bak Arni Gautur Arnason.

Tom Nordlie

Tom Nordlie har to kamper igjen på å redde Fredrikstad fra nedrykk.

Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix

Ett minutt senere burde Fredrik Gulsvik ha sendt Odd tilbake i kampen, men han bommet med hodet fra fem meter.

Askar avgjorde

Kveldens kamp betydde liv eller død for Fredrikstad. For Odd var den ikke så viktig, men laget fra Skien kan fortsatt ta medalje. Det så allikevel ikke ut til å tenne telemarkingene. Fredrikstad ville mest på og fikk uttelling igjen ti minutter etter pause.

Amin Askar dro seg forbi et par Odd-spillere og fyrte av fra 16 meter. Arason i Odd-målet hadde ingen mulighet.

Han som var Fredrikstads beste, hadde god tro på at det var mulig med seier også mot Molde neste runde, til tross for at han selv må stå over med karantene.

- Det var et unødvendig gult kort av meg, men jeg hørte faktisk ikke at dommeren hadde blåst av. Derfor var jeg veldig overrasket da jeg fikk det gule kortet. Hvis vi spiller som i dag, føler jeg at vi har en god sjanse til å vinne våre to siste kamper, mente Askar til NTB.

Nå sto jubelen i taket på Fredrikstads storstue og Tom Nordlie var fornøyd etter kampen.

- Jeg synes kampen i dag er meget bra. Taktisk solid og enkeltprestasjoner fra Askar og Everton det var høy klasse over, sier Fredrikstad-trener til NRK.

Luke til Glimt

De tre poengene er kjærkomne for Fredrikstad. Nå har østfoldingene 31 poeng og er fire poeng foran Bodø/Glimt som ligger under streken med to kamper igjen å spille.

Foran Fredrikstad ligger Aalesund (35 p), Lillestrøm (43 p) og Strømsgodet (32 p).

Fredrikstad tar i mot Molde hjemme i neste kamp og avslutter borte mot Lyn.

Les: Terminliste i eliteserien

- Dette blir ikke avgjort før på Ullevaal siste serierunde. Jeg er forberedt på at vi kan rykke rett ned. Det mest sannsynlige er allikevel kvalik, sier Tom Nordlie.

Odd i dårlig form

Odd lå lenge med i kampen om sølvmedaljen etter en god vårsesong. På høsten har det blitt tøffere og sølvmedaljen er utenfor rekkevidde, men bronsen er fem poeng unna med to kamper igjen.

Odd har tapt fire av sine siste fem kamper.

Fotballnyheter