NRK Meny
Normal

Liverpools andre strake tap

Liverpool gikk på sitt andre strake ligatap da West Ham ble for sterke og vant 3-1 i London.

Wisnton Reid

Winston Reid jubler for scoring mot Liverpool, og West Ham er på vei mot 3-1-seier

Foto: Tim Ireland / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var skuffende. Vi startet dårlig, og klarte aldri å vise det dette laget skal. Men vi er ikke i nærheten av der vi skal være, sa Liverpools manager Brendan Rodgers.

Han sier at det var vanskelig å reise seg igjen etter å ha ligget under med to mål «før kampen var startet». – Vi gjorde altfor mange feil, sa han.

– Vi spilte fantastisk

I West Ham-leiren var toneleiet naturlig nok et annet.

– Vi jobbet hardt hele tiden, og det betalte seg til slutt, sa West Hams Stewart Downing, mannen som la opp til det avgjørende tredje målet.

Han møtte sitt gamle lag og var glad fort å ha senket dem.

– Det er alltid noe spesielt å spille mot sitt gamle lag, men det var viktigere at vi tok poengene. Vi viste at vi er en hard gjeng å møte, sa han.

Manager Sam Allardyce var et eneste stort smil etter kampen.

– Dette handlet ikke om at Liverpool hadde en dårlig dag. Dette handlet om at West Ham spilte helt fantastisk, sa han.

– Når man ser en plan virke så perfekt som dette, er det briljant. Liverpool hadde nettopp spilt sin første mesterligakamp opå flere år og var trøtte etter det. Det skulle vi utnytte ved å gå rett i strupen på dem, og det virket jo perfekt.

– Vi sa til hverandre at vi ikke skulle la dem kontrollere tempoet, og vi tok kommandoen. Dette er et fantastisk resultat for oss, sa «Big Sam».

Mål etter 80 sekunder

Liverpool var ute etter å revansjere 0-1-tapet for Aston Villa på Anfield i forrige serierunde, men fikk en fryktelig start på Upton Park lørdag.

Bare 80 sekunder var spilt da West Ham-midtstopperne James Tomkins og Winston Reid kombinerte fint etter et frispark fra tidligere Liverpool-spiller Stewart Downing. Tomkins fant Reid inne i feltet, og sistnevnte headet kontrollert hjemmelaget i føringen.

De tilreisende fra Merseyside hadde knapt rukket å riste av seg åpningssjokket før ball nummer to satt i nettet bak keeper Simon Mignolet. Sju minutter var spilt da West Ham-kaptein Mark Noble fant nysigneringen Diafra Sakho. Senegaleseren, som ble hentet fra franske Metz i sommer, tok med seg ballen inn i 16-meteren og vippet den vakkert i lengste hjørne bak keeper Mignolet. Dermed sto det plutselig 2-0.

Sterling fra start

I tapet for Aston Villa sist helg valgte Liverpool-manager Brendan Rodgers å plassere formspiller Raheem Sterling på benken fra start. Det måtte han tåle kritikk for i etterkant. Lørdag var Sterling med fra start, og det var nettopp den fotrappe 19-åringen som skapte ny spenning etter 26 minutters spill.

Unggutten var våkent framme da West ham-forsvaret blokkerte et skudd fra Mario Balotelli, og avslutningen som fulgte var det virkelig klasse over. Sterling hamret inn 2-1 på halvvolley i lengste hjørne.

Annen omgang ble en kamp for å åpninger i West Ham-forsvaret for Liverpool. Mot slutten måtte laget ta sjanser i jakten på utligningen, og det straffet seg. Tre minutter før full tid kontret hjemmelaget inn 3-1. Målscorer var innbytter Morgan Amalfitano.

Dermed kan West Ham og manager Sam Allardyce skryte av å ligge foran Liverpool på tabellen etter fem serierunder. West Ham er nummer åtte, Liverpool nummer ti.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia