NRK Meny
Normal

Carragher-tabbe ble avgjørende da Liverpool røk ut av europaligaen

Liverpool klarte nesten å snu 0-2-tapet fra Russland til avansement, men en kjempetabbe fra Jamie Carragher ble til slutt avgjørende på Anfield.

Hulk og Carragher

Jamie Carragher måtte se Hulk forsvinne med ballen og sette 1-0 bak Pepe Reina.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Det var 18 minutter ut i returoppgjøret i Liverpool at den skjebnesvangre feilen skjedde.

Carragher skulle spille ballen tilbake til keeper Pepe Reina, men lklønet det til og mistet ballen. Dermed kunne Hulk enkelt trille inn 1-0-målet for Zenit St. Petersburg.

To Suarez-perler til ingen nytte

Målet gjorde situasjonen nærmest håpløs for rødtrøyene. Ettersom de tapte 0-2 i bortemøtet, var de nødt til å sette fire baller i Zenit-buret for å avansere.

Og det skjedde nesten. Liverpool satte nemlig både 1-1 og 2-1 før pause, og da Luis Suarez prikket inn sitt andre frispark for kvelden et kvarter ut i andre omgang, var det nok en gang spenning på Anfield.

Det ble imidlertid med nesten. Hjemmelaget klarte aldri å sette et skikkelig press i sluttminuttene, og kampen ebbet ut til 3-1.

Dermed ble stillingen 3-3 sammenlagt, men Zenit går videre med flere scorede bortemål.

Hazard reddet Chelsea på overtid

Hazard

Eden Hazard reddet avansementet for Chelsea på overtid.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Et b-preget Chelsea slet lenge hjemme mot Sparta Praha. Blåtrøyene vant 1-0 i bortekampen, men havnet bak på Stamford Bridge etter en scoring av David Lafata i første omgang.

Det så lenge ut til å gå til ekstraomganger, men 30 sekunder før overtiden var ute tok Eden Hazard ansvar for Chelsea.

Han fikk ballen utenfor sekstenmeteren, dro enkelt av oppasseren sin og banket ballen opp i nærmeste kryss. Dermed vant Chelsea sammenlagt 2-1.

Tottenham og Newcastle videre

Moussa Dembele ble helten da London-rival Tottenham gikk videre i europaligaen på bekostning av Lyon. Han scoret 1-1-målet helt på tampen av oppgjøret.

Engelskmennene vant med det 3-2 sammenlagt i europaligaens 16-delsfinale. Lyon virket å hale i land avansementet, men en god sluttspurt var nok for Tottenham.

Maxime Gonalons scoret kampens første mål etter 17 minutter. Han headet kontant inn 1-0 på et frispark fra Clement Grenier.

Gjestene prøvde seg med flere skuddforsøk i kampen, men de fleste endte som regel til side for mål. Dembeles lave skudd like før slutt var derimot helt perfekt.

Også Newcastle tok seg videre med 1-0 borte mot ukrainske Metalist Kharkiv.

Shola Ameobi ble matchvinner med sitt straffemål i det 64. minutt. Første oppgjør endte målløst.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.