NRK Meny
Normal

Liverpool trengte flaks

ANALYSE: Liverpool viste brukbare takter i 1-0-seieren mot Bournemouth mandag kveld, men det gjenstår fortsatt en del arbeid før dette ser ut som et topp fire-lag.

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-BOURNEMOUTH

SEKS POENG: Liverpool har fått en poengmessig god start på sesongen, men mye gjenstår før de ser ut som et topp fire-lag, skriver Thore Haugstad

Foto: OLI SCARFF / Afp

Bournemouth på hjemmebane er den typen kamp som bør vinnes greit av et lag med aspirasjoner om å nå mesterligaen, men Liverpool trengte flaks på en kveld hvor gjestene fikk en feilaktig annullert scoring og vinnermålet muligens burde blitt vinket av for offside.

Christian Benteke satte inn sitt første mål for de røde fra en kort corner, selv om Coutinho beveget seg mot ballen fra en offsideposisjon.

Dét avgjorde et oppgjør hvor både Liverpool og Bournemouth hadde gode perioder. Dette faktum er i seg selv negativt for Brendan Rodgers: Nyopprykkede lag skal helst stenges ute fullstendig, spesielt på hjemmebane, og mulighetene som kom gjestenes vei vil ha bekymret manageren.

Liverpool står nå med seks poeng etter 1-0-seieren borte mot Stoke. Oppgjørene har hatt flere fellesstrekk: Rodgers har brukt 4-2-3-1, Coutinho har vært mye involvert, duoen Jordan Henderson og James Milner har blitt en del av lagets stamme.

Disse tre spillerne sto bak en del finspill på Anfield, men laget slapp seg også ned, spesielt i andre omgang.

Coutinho i hovedrollen

Selv om Liverpools lagoppstilling var den samme som mot Stoke, fantes det flere uvante roller. Milner og Henderson så ut til å begynne dypt på midtbanen, til tross for at begge er best som energiske indreløpere. Coutinho spilte på høyre, mens en klassisk høyrekant som Jordon Ibe startet på motsatt side. Adam Lallana spilte bak Benteke.

Begynnelsen var rufsete for Liverpool. Bournemouth presset høyt i sitt 4-4-2-system, satset på tidlige stikkere til spissparet Joshua King og Callum Wilson; og Tommy Elphicks heading tidlig i omgangen burde ha stått. Så begynte Liverpools spill å sitte. Etter 24 minutter hadde de hatt ett skudd; innen pausen hadde de syv og én scoring.

Det viste seg snart at Milner hadde fått en offensiv indreløperrolle: Arbeidshesten bevegde seg opp i mellomrommet sammen med Lallana og Coutinho. Sistnevnte løp akkurat hvor han ville, og Liverpool spilte i praksis uten høyreving.

Initiativene fra kant kom derfor fra Ibe. En kombinasjon av disse tingene skapte corneren før Bentekes scoring; Coutinho spilte en fin vegg med Ibe fra sentral posisjon, og innlegget ble blokkert.

Liverpool slo mye langt mot Benteke fra høyre – idéen var å heade ned til Coutinho – men brasilianeren hadde mer nytte av Milners konstante løp. Like før pause kunne Coutinho doblet ledelsen, men han avsluttet utenfor med venstreslegga.

Hadde muligheten kommet fra motsatt side, hadde playmakeren sannsynligvis scoret.

Unødvendig neglebiting

Etter hvilen vil Rodgers ha håpet på å holde oppe trykket og punktere kampen, men det skjedde ikke. Nord-iren byttet ut Henderson for Emre Can allerede etter 52 minutter, og fra det 60.- til det 70. minutt kunne Bournemouth fint ha utlignet. Liverpool slet med å stenge av rommene.

Spesielt høyrekanten Matt Ritchie – lagets store spiller i Championship forrige sesong – drev innover på venstrefoten og fyrte av en rekke farlige skudd.

Kun små marginer nektet dem utligningen de fortjente.

Liverpool hadde også sjanser. Milner fortsatte sine løp og burde scoret etter å ha møtt et innlegg fra venstre inne i boksen, før Coutinho styrte et nytt venstrebeint skudd fra høyre langt over mål. Heller ikke innhoppet til Roberto Firmino etter 70 minutter skaffet mål nummer to; det nærmeste de kom var Bentekes avslutning i treverket rett før slutt.

Før det kunne resultatet vært annerledes. Rodgers har nå to seire på to kamper, men det finnes fortsatt mye å rette på.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.