NRK Meny
Normal

Målløs Suarez da Liverpool avga poeng mot Villa

Aston Villa sjokkerte Liverpool på Anfield og ledet 2-0 etter 35 minutter. Så våknet hjemmelaget og reddet poengdeling.

Suarez

Luis Suarez fortviler underveis i oppgjøret mot Villa. For første gang på syv hjemmekamper i ligaen denne sesongen gikk Liverpools nummer syv målløs av banen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Et seiersvant hjemmepublikum trodde ikke det de så da Aston Villa plutselig ledet 2-0 over Liverpool på Anfield lørdag.

Liverpool hadde vunnet ni av sine første ti hjemmekamper denne sesongen, men så ut til å gå på en real smell da både Andreas Weimann og Christian Benteke hadde overlistet Simon Mignolet etter 35 minutters spill.

På det tidspunktet var Liverpool faktisk heldige som ikke lå under med flere mål. Gabriel Agbonlahor misset alene med keeper allerede etter 50 sekunder, mens Ciaran Clark skjøt i stanga etter en corner like før åpningsmålet.

To minutter på overtid av den første omgangen tente imidlertid Daniel Sturridge håpet for vertene, da han i sin første Premier League-start siden november chippet inn 1-2-scoringen.

Straffespark?

Etter sidebyttet satset Liverpool alt på en tidlig utlikning, og fikk den da Luis Suarez gikk i bakken innenfor gjestenes 16-meter.

Dommeren blåste i fløyta og pekte på straffemerket, til tross for store protester fra Villa.

TV-bildene viste at straffen muligens var av det billige slaget, men kaptein Steven Gerrard var sikker fra ellevemeteren og sørget for 2-2.

– Jeg tror ikke det var kontakt mellom meg og Suarez. Det virket som om han oppsøkte den situasjonen og at han var ute etter straffe, sier Villa-keeper Brad Guzan i et intervju vist på TV2.

Scoringsrekken stoppet

Luis Suarez

Luis Suarez hadde scoret i seks strake hjemmekamper i serien, men fant ikke veien til nettmaskene mot Villa.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Liverpool presset på for vinnermålet, men kom aldri nærmere enn et strålende frispark fra Luis Suarez.

Avslutningen fra 25 meter strøk stolpen helt oppe ved krysset, men dessverre for hjemmelaget strøk den på utsiden av aluminiumet.

Dermed gikk Suarez målløs av Anfield for første gang i Premier League denne sesongen. Uruguyaneren, som står med 22 mål på 17 kamper så langt, hadde scoret i seks strake hjemmekamper før Villa kom på besøk.

Og da selv ikke Suarez kunne dra en kanin opp av hatten for Liverpool på slutten av oppgjøret, endte det 2-2 på Anfield.

– Vi tar med oss dette poenget med tanke på hvordan det så ut underveis. Men før kampen var dette et oppgjør vi så for oss å vinne, sa Gerrard etter kampen.

Liverpool ligger med det på en fjerdeplass på tabellen, åtte poeng bak serieleder Arsenal.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.