Liverpool snublet igjen

Ble reddet av et billig idømt straffespark.

Cameron Jerome (R) passes Liverpool's Pepe Reina (C) and Martin Skrtel (L)

Nedturen fortsetter for Liverpool, keeper Pepe Reina og Martin Skretl. 2-2 mot Birmingham på hjemmebane er ikke godt nok. Her jubler Cameron Jerome etter å ha satt inn 2-1-målet

Den vonde trenden vil ikke snu for Liverpool. Mandag måtte storklubben krige i det lengste for å få med seg 2-2 og ett poeng fra hjemmekampen mot Birmingham.

Et straffespark måtte til for å berge det ene poenget. Etter et voldsomt Liverpool-press ble David Ngog felt i feltet. Fra straffemerket var Steven Gerrard sikker.

Les: Kampfakta Liverpool - Birmingham

Sjeldent dårlig sesongåpning

Liverpool har sesongåpnet på sjeldent dårlig vis. I løpet av fjorårssesongen ble det to ligatap. Etter tolv kamper er fasiten fem tap i årets sesong. Opp til Chelsea på førsteplass er det elleve poeng.

Dermed tyder alt på at Liverpool-fansen også i år må innse at det ikke blir seriegull. Den tradisjonsrike klubben har ikke vunnet siden i 1990. I tillegg er Merseyside-klubben på vei ut av mesterligaen.

Lå an til tap

Mandag lå det an til tap på hjemmebane mot nedrykkstruede Birmingham. Liverpool viste til tider gode takter, men vertenes prestasjoner varierte svært mye.

Etter morsomme åpningsminutter ordnet David Ngog 1-0 13 minutter ut i kampen. Et flott angrep ble rundet av med flere gode skuddforsøk og like gode redninger, før Ngog fikk hamret ballen i mål.

Dermed lå alt til rette for en etterlengtet triumf. Men ti minutter etter åpningsmålet utlignet Birmingham fra intet. Dårlig forsvarsspill gjorde jobben lett for Christian Benitez som headet inn 1-1.

Vondt til verre

Vondt skulle bli verre for hjemmefansen. Like før hvilen tok gjestene ledelsen på sensasjonelt vis. Cameron Jerome leverte et fantastisk mål. Spissen tok ned ballen på utsøkt vis, kom seg i skuddposisjon og hamret inn ledermålet under tverrliggeren.

Liverpool presset på for å komme tilbake i kampen etter hvilen, men det ville seg ikke for rødtrøyene. Kaptein Steven Gerrard kom nærmest, men hodestøtet etter en times tid gikk i stolpen.

Ti minutter senere var han sikker fra straffemerket.

• Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

(©NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.