Liverpool snublet igjen

Ble reddet av et billig idømt straffespark.

Cameron Jerome (R) passes Liverpool's Pepe Reina (C) and Martin Skrtel (L)

Nedturen fortsetter for Liverpool, keeper Pepe Reina og Martin Skretl. 2-2 mot Birmingham på hjemmebane er ikke godt nok. Her jubler Cameron Jerome etter å ha satt inn 2-1-målet

Foto: Phil Noble / Scanpix/Reuters

Den vonde trenden vil ikke snu for Liverpool. Mandag måtte storklubben krige i det lengste for å få med seg 2-2 og ett poeng fra hjemmekampen mot Birmingham.

Et straffespark måtte til for å berge det ene poenget. Etter et voldsomt Liverpool-press ble David Ngog felt i feltet. Fra straffemerket var Steven Gerrard sikker.

Les: Kampfakta Liverpool - Birmingham

Sjeldent dårlig sesongåpning

Liverpool har sesongåpnet på sjeldent dårlig vis. I løpet av fjorårssesongen ble det to ligatap. Etter tolv kamper er fasiten fem tap i årets sesong. Opp til Chelsea på førsteplass er det elleve poeng.

Dermed tyder alt på at Liverpool-fansen også i år må innse at det ikke blir seriegull. Den tradisjonsrike klubben har ikke vunnet siden i 1990. I tillegg er Merseyside-klubben på vei ut av mesterligaen.

Les også: Anfield.com?

Lå an til tap

Mandag lå det an til tap på hjemmebane mot nedrykkstruede Birmingham. Liverpool viste til tider gode takter, men vertenes prestasjoner varierte svært mye.

Etter morsomme åpningsminutter ordnet David Ngog 1-0 13 minutter ut i kampen. Et flott angrep ble rundet av med flere gode skuddforsøk og like gode redninger, før Ngog fikk hamret ballen i mål.

Dermed lå alt til rette for en etterlengtet triumf. Men ti minutter etter åpningsmålet utlignet Birmingham fra intet. Dårlig forsvarsspill gjorde jobben lett for Christian Benitez som headet inn 1-1.

Les også: Liverpool mistet seieren på overtid

Vondt til verre

Vondt skulle bli verre for hjemmefansen. Like før hvilen tok gjestene ledelsen på sensasjonelt vis. Cameron Jerome leverte et fantastisk mål. Spissen tok ned ballen på utsøkt vis, kom seg i skuddposisjon og hamret inn ledermålet under tverrliggeren.

Liverpool presset på for å komme tilbake i kampen etter hvilen, men det ville seg ikke for rødtrøyene. Kaptein Steven Gerrard kom nærmest, men hodestøtet etter en times tid gikk i stolpen.

Ti minutter senere var han sikker fra straffemerket.

Les også: Nevland senket skadeskutt Liverpool

Fotballnyheter