Dette er Liverpool-legendens drømmescenario

LIVERPOOL (NRK.no): Liverpool-legenden Phil Neal (63) nekter å gi opp håpet om ligagull.

Andy Carroll

Phil Neal drømmer om at tidligere Liverpool-spiss Andy Carroll knuser en Manchester City-spiller i lufta og stanger inn det avgjørende målet for West Ham.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Phil Neal

Slik ser Phil Neal ut i dag.

– Liverpool-supporterne tror fortsatt på gull. Når du har bodd i denne byen i over 40 år, slik jeg har gjort, blir du en del av den og da tror man på at alt kan skje. Så lenge muligheten er der kan alt skje, sier Neal til NRK.no.

Matematikken er enkel før søndagen ligaavslutning i England: Liverpool må slå Newcastle samtidig som Manchester City taper mot West Ham.

Det vil i så fall bli Liverpools første seriemesterskap på 24 år.

Åtte ligatitler

NRK.no møter Neal på et arrangement for tidligere Liverpool-storheter i anledning helgens serieavslutning. I motsetning til dagens spillere vet de fleste her hvordan det er å vinne ligaen.

63 år gamle Neal var først og fremst en legendarisk høyreback i storhetstiden til Liverpool, men i Norge er han også kjent som mannen Bjørge Lillelien skjelte ut på direkten og kalte «gris» da engelskmannen taklet Tom Lund under Norge – England i 1981.

Radiokommentator Bjørge Lillelien holder en liten tirade da Phil Neal takler Tom Lund stygt bakfra.

Se taklingen som får Bjørgen Lillelien til å kalle Phil Neal en gris.

Neal fikk til slutt åtte ligatitler og fire europacup-triumfer med Liverpool og følger fortsatt laget svært tett.

Downing

Kan tidligere Liverpool-floppen Stewart Downing hjelpe gamleklubben til ligagull? – Du vet aldri og du må drømme, sier Phil Neal.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

På søndag håper han på hjelp fra to tidligere Liverpool-spillere.


– Kanskje det skjer at Stewart Downings langpasning finner hodet til Andy Carroll som i det 93. minutt scorer matchvinnermålet mot City. Kanskje de to kan stelle i stand det vi håper på. Det kan skje. Du vet aldri og du må drømme, sier Neal.

Men Carroll har bare scoret tre på 14 kamper i år og City er på papiret det klart sterkeste laget.

– La press på seg selv

Dessuten har Liverpool møtt motgang etter en lang seiersrekke. På mandag rotet de bort 3-0 mot Crystal Palace i løpet av bare 11 minutter. Kampen endte til slutt 3-3 og Liverpool-fansen så ligatittelen – som de så lenge har hatt taket på – forsvinne i det fjerne.

– Laget satte seg selv under press ved å vinne så mange kamper på rad. Dessverre har det ikke fungert i de siste kampene, men det er jeg sikker på at laget lærer av og tar med seg til neste sesong.

«A hell of a party»

Han klarer ikke slippe taket på tanken om ligagull – selv om det må et lite mirakel til. Han er i hvert fall sikker på at Liverpool kommer til å gjøre jobben

– Når spillerne kommer ut på Anfield og kjenner på atmosfæren, da kan det selvsagt skje at vi vinner og City taper.

Når NRK.no spør han hva som kommer til å skje i Liverpool slår tilbake og tar gullet, svarer han med sin egen variant av en av de mest kjente Bjørge Lillelien-kommentarene – som kom i samme kamp som begrepet Phil «gris» Neal oppsto.

– Da blir det et «hell of a party», sier Liverpool-legenden og smiler.

Fotballnyheter