Liverpool klarte uavgjort

Det ble 1-1 etter en fartsfylt og spennende kamp i London.

Torres i kamp mot Arsenals Gallas

Og det er Arsenal som kan fortvile over resultatet. De hadde flere opplagte sjangser, og ble snytt for ett straffespark da Dirk Kuyt river ned Aleksander Hleb innenfor 16-meteren i det 66 minutt.

Danske i veien

Men det var ikke bare dommeren som ødela for Arsenal. Også egne spillere kom i veien. Dansken Nicolas Bentner reddet nemlig på streken da hjemmelagets stormløp omsider tok ballen forbi samtlige Liverpool-spillere. Etter 70 minutter fyrer Fabregas ett skudd som har retning åpent mål, men Bendtner, som nettopp har landet etter ett forsøk på heading kommer i veien og hindrer en opplagt scoring helt på streken.

2 mål på 3 minutter

Arsenal kom best i gang i dette helengelske oppgjøret. Målet kom etter en corner i det 23 minuttet. Emmanuel Adebayor står helt umarkert og stanger inn sitt andre mål i mesterligaen. Det tar Liverpool bare tre minutter før de svarer. Gerrard finter seg flott fri inne i feltet og passer ballen til Kuyt som kjemper ballen i mål i duell med to arsenalspillere.

Dermed kan Liverpool ta med seg et svært gunstig resultat til returkampen på Anfield. Liverpool har ikke vunnet borte mot Arsenal siden 2000, og hadde før onsdagens kamp fått med seg bare to uavgjortresultater som best fra turene til Nordøst-London siden da. John Arne Riise måtte vike igjen for Fabio Aurelio og var ubenyttet reserve.

Fotball

• Isnes-seier mot gamleklubben – effektivt Strømsgodset slo KFUM 3-1

Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

Godset vant etter en tidlig og en sen scoring i første omgang. Herman Stengel scoret to ganger og fikset seier for vertene og trener Jørgen Isnes, som møtte igjen klubben han trente til og med 2022.

• Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

Det opplyser Sky Sports.

Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

– Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

Ødegaard
  • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

– Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

– Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

Niklas Jensen Wassberg
  • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

– Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

– Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

(NTB)

1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
  • Lyn knuste Aalesund på bortebane etter rødt kort

Jan Halvor Halvorsens Lyn kunne juble for sin første seier siden opprykket til 1. divisjon da Aalesund ble rundspilt med 3-0 mandag.

Før mandagens knallsterke borteseier sto hovedstadslaget med én uavgjort og ett tap. Lyn har rykket opp to sesonger på rad og har ikke spilt i 1. divisjon siden 2010.

Mandag fikk Lyn litt hjelp på veien mot sesongens første seier da Aalesunds Sander Kilen pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen etter bare 35 minutter.

Daniel Schneider, Henrik Kristiansen og Andreas Hellum scoret målene for Oslo-klubben.