Liverpool inn i kampen om Jones

Han skal så å si ha vært klar for United, men helt på tampen slengte erkerivalen Liverpool inn et bud på stortalentet Phil Jones.

SOCCER-ENGLAND

Blackburns Phil Jones er en svært ettertraktet, ung mann.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

harry Redknapp overtar Tottenham

HYLLER JONES: Spurs-manager Harry Redknapp.

Foto: Chris Ratcliffe / Scanpix/AFP
Alex Ferguson

BØD FØRST: United og Alex Ferguson.

Foto: Jon Super / Ap
Kenny Dalglish

BØD MEST: Liverpool og Kenny Dalglish.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

19-åringen Phil Jones blir beskrevet som et enormt talent. Tottenham-manager Harry Redknapp innrømmer at klubben forsøkte å kjøpe ham selv, og mener Jones er fremtidens landslagskaptein for England.

– «Alle» vil ha denne gutten. Jeg mener han har potensial og er så god at han kan bli kaptein for England en dag. En stor signering for Manchester United, sa Redknapp nylig.

Men det er altså ikke spikret at det blir United, for Liverpool skal ha kastet seg på i 12. time.

– Liverpool overbød United

Det er ikke små summer det er snakk om for 19-åringen fra Blackburn, som har 34 kamper for Blackburn. United har lagt 142 millioner kroner på bordet, eller 16 millioner pund.

Det er samme sum som står nevnt i stortalentets kontrakt med Blackburn. Byr noen denne summen, må klubben la Jones få gå. Spilleren som er tiltenkt en stopperplass i United-fremtiden skal ha gjennomgått en medisinsk test på Old Trafford.

Lørdag skal imidlertid Liverpool ha kommet med et bud på seks millioner pund mer enn det United ga, på rundt 195 millioner kroner.

Skal ha United som favoritt

Selv om Blackburn må la Jones gå for pengene United tilbød dem, ønsker de Liverpools enda høyere bud velkommen, ifølge den engelske avisen The Daily Telegraph.

Dermed tyder mye på at det er 19-årige Phil Jones selv som avgjør hvor han spiller neste sesong. Og ifølge den vanligvis velinformerte engelske avisen skal han ha fortalt at han foretrekker United.

Jones er for tiden i Danmark for å spille EM for U21-landslag.

Fotball

 • Solskjær: Pogba ute i flere uker

  Ole Gunnar Solskjær hadde håpet å ha Paul Pogba tilbake på banen tidlig i mars, men nå tyder mye på at skadeavbrekket blir lengre enn ventet.

  – Paul vil fortsatt være ute noen uker, sa Manchester United-manager etter at avansementet var sikret med 0-0 mot Real Sociedad i Europaligaen torsdag kveld, ifølge Manchester Evening News.

  Pogba har vært på skadelisten den siste tiden, men det ble senest forrige uke antydet at han ville være klar allerede i starten av mars.

  Premier League - Manchester United v Everton
  Foto: Martin Rickett / Reuters
 • Ny fotball-rapport

  Norges Fotballforbund presenterte i dag en rapport om effekten av å åpne for ordinær trening i breddefotballen.

  Rapporten konkluderer med at med at en gjenåpning kan gjennomføres uten at det vil påvirke smittetrykket i vestlig grad.

  – Vår rapport er basert på vitenskapelig data om covid-19-smitte blant profesjonelle og vanlige fotballspillere det siste året. Vår konklusjon er at det er mulig uten en forhøyet smitterisiko å trene og spille fotball utendørs for voksne menn, sier utvalgsleder for rapporten Ørjan Olsvik.

  Barn på fotballtrening
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB
 • Smitteutbrudd i Inter

  Klubben er i isolasjon etter at flere direktører har testet positivt på covid-19, melder Inter på sine nettsider.

  Det er blant annet en sportsdirektør som er smittet, opplyser klubben. En klubbadvokat har også testet positivt, samt et medlem av den tekniske staben.

  Det er totalt fem personer innad i klubben som er smittet.

  Inters neste kamp er hjemme mot Genoa førstkommende søndag.

  Serie A-kollega Torino har også sine problemer med korona. Ni personer i klubben har testet positivt, deriblant sju spillere.

  Romelu Lukaku
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters
 • NFF godtok Edvartsen-forelegg

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med den tidligere toppdommeren Svein-Erik Edvartsen fra Hamar. Det melder NTB.

  Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
  Foto: Knut Erik Solhaug / NRK