Hopp til innhold

- Lettet over nye eiere

Styret i Liverpool fotballklubb har besluttet å selge klubben til nye amerikanske eiere. Det gleder norske supportere.

Liverpool
Foto: Tim Hales / Ap

Vegard Heggem

Vegard Heggem fra sine glansdager i Liverpool-drakten

Foto: DAN CHUNG / REUTERS

- Jeg er lettet over å få det nyheten ettersom det har vært mye støy og misnøye i klubben rundt den eiersituasjonen som har vært, sier tidliger Liverpool-spiller Vegard Heggem til NRK.

- Det har vært tungt å følge klubben i det siste, sier han videre.

I klubbens norske supporteravdeling er det også glede over eierskiftet.

- Det er ekstremt gode nyheter at klubben endelig ser ut til å bli kvitt Gillett og Hicks, sier Pål Christian Møller, formann i Liverpools supporterklubb i Norge.

Er det bra for Liverpool at de nå blir solgt? Diskuter på NRKsports Facebookside.

Nye amerikanske eiere

Onsdag morgen skriver klubben på sine nettsider at den er solgt.

Klubben har til nå vært styrt av den amerikanske duoen Tom Hicks og George Gillett, men styret i klubben har besluttet å selge til et annet amerikansk firma. New England Sports Ventures er de som nå skal overta klubben. Fra før eier blant annet baseballaget Boston Red Sox.

- Styret har bestemt seg for godta budet fra NESV etter som de hadde et tilbud som vi mener passer de kriteriene vi bør ha for fåre nye eiere, sier styreformann i Liverpool FC, Martin Broughton til netttsiden.

- NESVs har utviklet et vinnerkultur, noe som de har bevist i Red Sox, sier han videre.

- Vet lite om de nye eierne, men ser at de er tunge innen sport og eier mye. Jeg synes også det er positivt at det ikke er en privatperson, men at det er en organisasjon som nå kjøper klubben, sier Møller i supporterklubben.

Mye bråk

Det har vært mye bråk rundt de nåværende amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett, og så sent som tirsdag kveld kom det fram at de hadde takket nei til et tilbud fra interesserte kjøpere, men styret i klubben har i løpet av natten kommet til en annen konkusjon.

- Supporterne føler seg ført bak lyset. Eierne lovet å bruke penger på ny stadion og nye spillere. Det er løgn og bedrag. I stedet for å føre penger inn i klubben, har de påført klubben gjeld. De har kun handlet ut fra personlig vinning og desperat forsøkt å holde på klubben selv om de ikke har penger, sier Pål Christian Møller.

- De må ha fokus på å få laget opp av dumpa. Det har vært mye negativitet rundt klubben og det har også preget resultatene, så jeg håper at de nye eierne kan få opp en postiv bølge, og da først og framst at de skal bygge en ny stadion, noe som vil være en sentral brikke i det å bygge et nytt storlag, sier Heggem som spilte fem sesonger i Liverpool fra 1998-2003.

Dårlig sportslig

Liverpool har også hatt en av sine dårligste starter på sesongen. Etter sju serierunder har de bare kapret seks poeng og ligger nede på tredje sisteplass i Premier League.

- De dårlige resultatene er et direkte resultat av det som skjer på toppen. Den viktigste årsakene er at klubben har solgt flere spillere enn de har kjøpt de siste årene, så klubben er svekket i forhold til for et og to år siden. Det andre er den åpene konflikten med Rafael Benitez (forrige manageren red. anm.) som skapte en negativ atmosfære i klubben. De svake resultatene vi ser nå kan ledes direkte tilbake til misæren amerikanerne har ført klubben opp i. Spillerne er frustrerte, alle ser hva som må skjer, sier Møller i den norske supporterklubben.

Vegard Heggem mener at klubben i den situasjonen de er i nå trenger forsterkninger på spillersiden, men også at det er mulig at de må gjøre noe med administrasjonen.

- Laget trenger forsterkninger og man trenger å få en avklaring på hvordan personalkabalen blir framover. Om det blir bytte i adminstrasjonen, på manager- eller spillersiden, sier Heggem.

Må godkjennes

Selv om styret i klubben skal ha gitt tillatelse til å selge klubben, er det fortsatt ikke formelt godkjent. Salget er avhengig at det blir godkjent av Premier League.

- Det har vært en grundig og hektisk prosess, men vi er glade for at vi nå er i mål, sier styreformannen.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland