NRK Meny
Normal

- Lettet over nye eiere

Styret i Liverpool fotballklubb har besluttet å selge klubben til nye amerikanske eiere. Det gleder norske supportere.

Liverpool
Foto: Tim Hales / Ap

Vegard Heggem

Vegard Heggem fra sine glansdager i Liverpool-drakten

Foto: DAN CHUNG / REUTERS

- Jeg er lettet over å få det nyheten ettersom det har vært mye støy og misnøye i klubben rundt den eiersituasjonen som har vært, sier tidliger Liverpool-spiller Vegard Heggem til NRK.

- Det har vært tungt å følge klubben i det siste, sier han videre.

I klubbens norske supporteravdeling er det også glede over eierskiftet.

- Det er ekstremt gode nyheter at klubben endelig ser ut til å bli kvitt Gillett og Hicks, sier Pål Christian Møller, formann i Liverpools supporterklubb i Norge.

Er det bra for Liverpool at de nå blir solgt? Diskuter på NRKsports Facebookside.

Nye amerikanske eiere

Onsdag morgen skriver klubben på sine nettsider at den er solgt.

Klubben har til nå vært styrt av den amerikanske duoen Tom Hicks og George Gillett, men styret i klubben har besluttet å selge til et annet amerikansk firma. New England Sports Ventures er de som nå skal overta klubben. Fra før eier blant annet baseballaget Boston Red Sox.

- Styret har bestemt seg for godta budet fra NESV etter som de hadde et tilbud som vi mener passer de kriteriene vi bør ha for fåre nye eiere, sier styreformann i Liverpool FC, Martin Broughton til netttsiden.

- NESVs har utviklet et vinnerkultur, noe som de har bevist i Red Sox, sier han videre.

- Vet lite om de nye eierne, men ser at de er tunge innen sport og eier mye. Jeg synes også det er positivt at det ikke er en privatperson, men at det er en organisasjon som nå kjøper klubben, sier Møller i supporterklubben.

Mye bråk

Det har vært mye bråk rundt de nåværende amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett, og så sent som tirsdag kveld kom det fram at de hadde takket nei til et tilbud fra interesserte kjøpere, men styret i klubben har i løpet av natten kommet til en annen konkusjon.

- Supporterne føler seg ført bak lyset. Eierne lovet å bruke penger på ny stadion og nye spillere. Det er løgn og bedrag. I stedet for å føre penger inn i klubben, har de påført klubben gjeld. De har kun handlet ut fra personlig vinning og desperat forsøkt å holde på klubben selv om de ikke har penger, sier Pål Christian Møller.

- De må ha fokus på å få laget opp av dumpa. Det har vært mye negativitet rundt klubben og det har også preget resultatene, så jeg håper at de nye eierne kan få opp en postiv bølge, og da først og framst at de skal bygge en ny stadion, noe som vil være en sentral brikke i det å bygge et nytt storlag, sier Heggem som spilte fem sesonger i Liverpool fra 1998-2003.

Dårlig sportslig

Liverpool har også hatt en av sine dårligste starter på sesongen. Etter sju serierunder har de bare kapret seks poeng og ligger nede på tredje sisteplass i Premier League.

- De dårlige resultatene er et direkte resultat av det som skjer på toppen. Den viktigste årsakene er at klubben har solgt flere spillere enn de har kjøpt de siste årene, så klubben er svekket i forhold til for et og to år siden. Det andre er den åpene konflikten med Rafael Benitez (forrige manageren red. anm.) som skapte en negativ atmosfære i klubben. De svake resultatene vi ser nå kan ledes direkte tilbake til misæren amerikanerne har ført klubben opp i. Spillerne er frustrerte, alle ser hva som må skjer, sier Møller i den norske supporterklubben.

Vegard Heggem mener at klubben i den situasjonen de er i nå trenger forsterkninger på spillersiden, men også at det er mulig at de må gjøre noe med administrasjonen.

- Laget trenger forsterkninger og man trenger å få en avklaring på hvordan personalkabalen blir framover. Om det blir bytte i adminstrasjonen, på manager- eller spillersiden, sier Heggem.

Må godkjennes

Selv om styret i klubben skal ha gitt tillatelse til å selge klubben, er det fortsatt ikke formelt godkjent. Salget er avhengig at det blir godkjent av Premier League.

- Det har vært en grundig og hektisk prosess, men vi er glade for at vi nå er i mål, sier styreformannen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.