Normal

Liverpool best i byen

Liverpool slo Everton 1-0 selv om de spilte med en mann mindre i over en omgang.

Liverpools Dirk Kuyt jubler
Foto: Noble / Scanpix/Reuters

Kampfakta: Liverpool - Everton

Tøffe tak fra første spark på ballen i nabooppgjøret i Liverpool. Dermed ble det mer kjemping enn flott spill og store målsjanser.

Overraskende var der derfor ikke at dommer Martin Atkinson måtte bruke det røde kortet allerede etter en halv times spill på Anfield. Greske Sotirios Kyrgiakos taklet Marouane Fellaini med strake bein og knottene foran, og de røde måtte spille videre med 10 mann. Før det hadde dommeren gitt tre gule kort, og kunne sikkert ha delt ut et par til.

Fellaini måtte bæres ut på båre og kom aldri inn igjen.

Sjanser

Likevel var de Liverpool som var nærmest scoring før pause da Steven Gerrard satte frisparket fra 19 meter i tverrliggeren.

Tim Cahill hadde Evertons beste sjanse, men headingen hans fra fem meter gikk en meter over mål.

Kuyt i mål

Etter pause fortsatte kampen i samme spor, og det så ikke ut til å plage Liverpool at de spilte med en mann mindre.

Det var derfor heller ikke så overraskende da de gikk opp i føringen 10 minutter etter pause. Dårlig samarbeid mellom Everton-målvakt Tim Howard og Phil Neville gjorde at Dirk Kuyt kunne nikke hjørnesparket fra Gerrard i mål.

- Både Howard og Neville dyttet til meg, men jeg klarte å sette hodet på ballen og det var deilig, sa Kuyt etter kampen.

Scoringen kom som et sjokk på Everton og de klarte aldri å hente seg inn igjen. Spede forsøk var det nærmeste de kom utlikning mot et Liverpool-lag som forsvarte seg klokt.

På fjerde

Liverpool klatret dermed opp på den viktige fjerdeplassen som gir Mesterliga-spill, men kan miste den seinere i dag når Tottenham skal spille mot Aston Villa.

–Det skal være tøft i kamper som dette, og jeg synes at vi spilte utrolig bra etter at vi fikk en mann mindre, sa kaptein Steven Gerrard.

Everton ligger fortsatt på en niendeplass.

Sotirios Kyrgiakos blir utvist av Martin Atkinson

Sotirios Kyrgiakos blir utvist av Martin Atkinson

Foto: Staples / Scanpix/Reuters

Fotballnyheter