Lite spilletid bekymrer Drillo

Landslagssjef Egil Olsen er bekymret for lite spilletid blant utenlandsproffene foran EM-kvalifiseringskampen mot Portugal.

Landslagstrener Egil Drillo Olsen og Jon Carew

Landslagstrener Egil 'Drillo' Olsen skulle gjerne sett at John Carew hadde spilt mer for Stoke.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Flere sentrale spillere på landslaget har ikke fått nok tillit i sine klubber:

- Ja, vi har hatt flere spillere ute nå som har hatt relativt lite spillertid. John, Gamsten og Bjørn Helge burde hatt mer spillertid, men sånn er situasjonene, sier Egil Olsen til NRK.

Han er fullstendig klar over at han har begrensede resurser å rutte med før en av de viktigste landskampene for Norges del på mange år.

- Vi er en liten nasjon og har ikke så veldig mange å plukke av, og da må vi bruke spillere selv om de ikke spiller fast på klubblagene sine, sier Olsen videre.

En skadeplaget John Carew har ikke fått mye spilletid i Stoke, Morten Gamst Pedersen har ikke fått mye tillit i Blackburn og Bjørn Helge Riise fikk lite spilletid i Fulham, men ble delvis reddet av utlån til Sheffield United. Erik Huseklepp har ikke vært førstevalget i italienske Bari.

Dermed blir det en lang listen som landslagssjefen har over spillere han gjerne skulle sett mer på banen i sine klubber før kampen mot Portugal i Lisboa.

Han får også støtte av toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Jeg skulle gjerne sett at proffene hadde spilt mer, sier toppfotballsjefen til NRK.

Se tabell og resultater i Norges gruppe

Fordel Norge

Den tidligere landslagsjefen kan likevel se at Norge har en fordel mot de portugisiske verdenstjernene som alle er ferdige med sesongen i sine respektive klubber.

- Vi er litt i den situasjonen i forhold til portugiserne at spillerne går og venter på en kamp, mens de egentlig har lyst til å ha ferie. Da har vi tidligere sett at spillerne faller ned noen hakk, avslutter Nils Johan Semb.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter