Lite fornøyd spillselskap

Spillselskapet Expekt reagerer på Norges Fotballforbunds ansettelsesprosess med Egil "Drillo" Olsen.

Egil "Drillo" Olsen sammen med fotballpresident Sondre Kåfjord (t.v.) og Per-Mathias Høgmo
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Selskapet fikk beskjeden om ansettelsen samme dag som han skulle presenteres.

- Skuffet er vi jo. Det som skjedde var jo at pressekonferansen ble utsatt fordi vi måtte gjøre den del internarbeid før vi kunne fristille Drillo, sier presse- og samfunnskontakt Henrik Mandal i Expekt til NRK.

- Hadde vi hatt en dialog her fra starten, så hadde man ikke gått ut med denne informasjonen før alt var klart, sier han.

Mandal er lite fornøyd med hvordan ansettelsesprosessen av Drillo har forløpt seg, men særlig overrasket er han ikke.

- Det er ikke noen hemmelighet at utenlandske spillselskaper ikke er inne i varmen i den norske idrettsfamilien. Dette bare bekrefter det vi ser gang på gang i norsk idrett, sier Mandal videre.

Det er andre gangen spillselskapet må gi fra seg Drillo til trenerjobb. Den første gangen var det Vålerenga som hentet Olsen mens han var under kontrakt, likevel håper han Drillo er tilbake om kort tid.

- Jeg håper at han liker oss da, så får vi se, avslutter Henrik Mandal.

Drillos ansvar

Norges Fotballforbund anser at de ikke er part i Egil Olsens forhold til Expekt så lenge de hadde gjort det klart for han at han ikke måtte være knyttet til andre arbeidsgivere i perioden han skal være landslagssjef.

- NFF forutsatte at Drillo ikke hadde noen bindinger til andre arbeidsgivere dersom han skulle være landslagssjef. Drillo har hele tiden vært klar på at det var hans ansvar å ordne opp i sine avtaler med andre arbeidsgivere, før han kunne skrive under på kontrakten med NFF, sier NFFs generalsekretær Karen Espelund i en kommentar.

Les: Drillo tilbake

Fotball

 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press