Hopp til innhold

- Alt annet enn seier er uakseptabelt

Han kobles til Manchester United, men akkurat nå er det bare tre poeng mot Sandefjord som opptar AaFKs sisteskanse Anders Lindegaard.

Anders Lindegaard

AaFK-keeper Anders Lindegaard krever seier mot tabelljumbo Aalesund.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Før helgens runde har Sandefjord spilt 24 kamper på rad uten seier. Forrige trepoenger kom mot Molde i 2. serierunde, og det er lagets eneste gevinst denne sesongen.

- Vi SKAL vinne

Laget er fortapt i eliteserien, og spiller 1. divisjon neste sesong. Og selv om de bet godt fra seg mot Lillestrøm i forrige runde, er ikke Aalesunds Anders Lindegaard redd for å kreve seier mot laget fra hvalfangerbyen søndag kveld.

- Vi skal vinne den kampen. Alt annet er uakseptabelt, det er ikke mer å si om den saken, sier dansken til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Drømmer om Premier League

Lindegaard har den siste uken vært heftig koblet til storklubben Manchester United, som etter hvert vil trenge en erstatter for aldrende Edwin van der Sar.

Tidligere i uken sa Lindegaard til NRK at han drømmer om en overgang til Premier League, men nå er det bare tre poeng mot Sandefjord som gjelder.

Patrick Walker

Patrick Walkers Sandefjord setter negative rekorder i år.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

- Vi ligger på 4. plass, og har et vanskelig program igjen med blant annet Viking og Rosenborg borte. Målet vårt er å holde 4. plassen helt inn, det ville vært sensasjonelt for Ålesund som by og AaFK som lag, sier Lindegaard.

God natt, Sandefjord

Når det gjelder Sandefjord, er ting for det meste sensasjonelt i negativ betydning dette året. Deres 24 kamper uten seier er «norgesrekord» på øverste nivå. Os gikk gjennom 1975-sesongen med 0-5-17 på 22 kamper.

De har dessuten syv strake tap, og målforskjellen 4-21 på disse kampene. Borte har de ikke scoret på 881 minutter, da de scoret på Alfheim 21. april.

Fotball

 • Medier: Haikin nær overraskende retur til Bodø/Glimt

  Bodø/Glimt er i ferd med å hente målvakten Nikita Haikin tilbake til klubben etter et kort englandsopphold, skriver Nettavisen og flere medier.

  Tirsdag ettermiddag landet målvakten på Bodø lufthavn. Ifølge Nettavisen , TV 2 og Avisa Nordland er han der for å signere en kontrakt med eliteserieklubben.

  Haikin hadde stor suksess som Glimt-spiller, men valgte å gi seg i klubben etter forrige sesong for å prøve lykken utenlands. Valget landet på Bristol City på nivå to i England, der han har vært annenkeeper de siste månedene.

  Haikins kontrakt med Bristol City varer kun fram til sommeren, og den er angivelig i ferd med å bli terminert.

  Etter at Haikin forlot Glimt, har Julian Faye Lund vært keeper i laget. Samtidig har klubben ikke lagt skjul på at den jakter en ny førstekeeper. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Barcelonas anke avvist – stortalent kan dra gratis til sommeren

  Barcelona fikk anken sin mot La Liga i Gavi-saken avvist. Det betyr at supertalentet kan gå gratis til sommeren dersom klubben ikke får økonomien på plass.

  I sommer tok Gavi steget opp på Barcelonas førstelag og ble registrert som en A-lagsspiller i klubben. Det mente La Liga at Barcelona ikke kunne gjøre, og de nektet Gavi status som seniorspiller ettersom det ville overstige klubbens lønnstak.

  Saken gikk videre til den spanske domstolen, hvor La Liga vant fram. Barcelona anket så dommens beslutning, men fikk tirsdag anken avvist ettersom de ikke forholdt seg til den spanske domstolens frist.

  Det betyr av Gavi fortsatt har status som ungdomsspiller, og at kontrakten han signerte med Barcelona sist sommer til 2026, ikke er gyldig.

  Dermed må både klubb og spiller forholde seg til den tidligere kontrakten, som går ut allerede til sommeren. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Lyon-treneren bekrefter: Hegerberg tatt ut i Lyons mesterligatropp

  Den norske storscoreren Ada Hegerberg kan få sitt comeback etter seks måneder på sidelinjen. Hun er tilbake i Lyons tropp før den viktige kampen mot Chelsea.

  Det bekreftet Lyon-trener Sonia Bompastor på en pressekonferanse tirsdag.

  Hegerberg har ikke spilt siden landskampen mot Belgia i september i fjor. Da måtte hun ta telling etter 65 minutter og ble tatt av banen.

  Det er ikke opplyst hva slags skade hun har hatt.

  Den første kvartfinalen mot Guro Reiten og Maren Mjelde i Chelsea spilles onsdag. Returkampen er 30. mars.

  Women's Euro 2022 - Group A - Austria v Norway
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • Mitrovic og Silva kan bli straffet hardt etter bråk

  Englands fotballforbund har opprettet disiplinærsaker mot Fulham-manager Marco Silva og spissen Aleksandar Mitrovic etter FA-cuptapet for Manchester United.

  Da stoppet Willian et skudd fra Jadon Sanchos med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe til United og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også manager Marco Silva og målscorer Mitrovic for å ha protest illsint mot avgjørelsen.

  Mandag skriver det engelske fotballforbundet at Silva må svare for anklager om at han brukte uakseptable og krenkende ord mot både dommeren og fjerdedommeren i forbindelse med bråket.

  Fulham-sjefen anklages også for å ha kastet en vannflaske mot fjerdedommeren.

  Videre skriver forbundet at straffen Mitrovic normalt vil få for å ha pådratt seg rødt kort «åpenbart ikke er tilstrekkelig» i dette tilfellet. Dermed kan det bli en ekstra lang utelukkelse for serberen.

  Mitrovic skal også ha brukt krenkende ord etter utvisningen. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Tysk VM-helt sparket etter ni måneder

  Den tyske fotballegenden Miroslav Klose er ferdig som trener i den østerrikske fotballklubben Altach. Han ble ansatt så sent som i fjor sommer.

  Under Kloses ledelse har Altach falt til bunns på tabellen i den østerrikske toppserien.

  – Miroslav Klose ga alt fra første til siste dag, og det var en stor opplevelse å ha ham som trener og fremfor alt som person i Altach, sier administrerende direktør Christoph Längle i en uttalelse mandag.

  – Selv om et trenerskifte alltid gjør enormt vondt, er det viktigere enn noe annet at Altach blir i den østerriksk Bundesliga i 2023/24-sesongen, legger han til.

  Laget til Klose spilte uavgjort 1-1 mot serieleder Salzburg i helgen, men det sterke resultatet var ikke nok til å redde VM-vinnerens jobb. (NTB)

  Miroslav Klose
  Foto: VINCENZO PINTO / AFP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund