NRK Meny
Normal

Lillestrøm trekker trusselen

Lillestrøm trekker trusselen om å holde igjen fire spillere fra landslagssamlingen i Manchester neste uke.

Jan Åge Fjørtoft
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- Vi ønsker å trekke tilbake trusselen, og la de fire spillerne dra til treningsleiren, sier Fjørtoft.

Og han fortsetter: Vi har levert en anke på Simen Brennes karantene, og vi vil ikke at trusselen skal gjøre at ankeutvalget tenker følgende: Nei, vi skal i alle fall ikke innfri LSKs ønske, slik at det ser ut til at vi blir presset av LSK, sier Fjørtoft.

Dialog med Hareide

I dag ombestemte han og Lillestrøm seg etter en samtale med landslagssjef Åge Hareide. Hareide forstod frustrasjonen til LSK. - Jeg forstår frustrasjonen til Lillestrøm, men nå har vi snakket sammen. Vi satte de fire LSK-spillerne på vent, men etter at vi har snakket sammen, vet vi nå at vi kan bruke disse, sier landslagssjef Åge Hareide.

- Hva hadde du tenkt dersom trusselen hadde blitt gjennomført?

- Det hadde blitt et vanskelig samarbeidsforhold til klubbene, og det ønsker vi absolutt ikke, sier han.

- Grunnen til at jeg prater med Åge Hareide er at vi har hatt en god dialog helt siden trusselen ble satt ut. Derfor er det naturlig å avslutte dette sammen med Åge, sier Fjørtoft.

Annerledes i går

I går sa LSK-manager Jan Åge Fjørtoft at de ville holde igjen spillerne etter NFFs avgjørelse om å utestenge Simen Brenne fra seriestarten. Brenne fikk rødt kort i en treningskamp på La Manga da de møtte Rosenborg. LSK mente han ikke burde sone karantene i seriespill. Straffen ble redusert fra to til én kamp, men Fjørtoft var likevel ikke fornøyd med avgjørelsen.

- Straffen er skandaløs

Da var ikke Jan Åge Fjørtoft blid. - Straffen er skandaløs. Nå skal vi levere en appell der vi grunngir for vårt syn i saken. I tillegg vil LSK etter all sannsynlighet trekke våre fire landslagsspillere bort fra landslagstiltaket i England i neste uke. Det gjør vi fordi vi nå er mektig lei Norges Fotballforbunds byråkrater som sitter i de mørkeste korridorer og leter med lys og lykte etter regler som kan sperre spillere for en situasjon mange ikke en gang mener er rødt kort. Det er ikke første gang vi har opplevd å bli motarbeidet av byråkratene i NFF. Men nå er det slutt, sa en rasende Jan Åge Fjørtoft til NRKSport.no.

Sterk anke, mener LSK

Og dermed bestemte LSK at de ville holde tilbake Frode Kippe, Anders Rambekk, Bjørn Helge Riise og Simen Brenne fra treningssamlingen i England. Men nå er trusselen fra Lillestrøm over. Likevel vil klubben anke dommen Simen Brenne fikk av fotballforbundet på en kamps karantene. - Vi vil levere en klage til ankeutvalget. Dette er en sterk anke. Vi vil at Brenne skal spille den første kampen for LSK mot Fredrikstad (klubben han kom fra), sier Fjørtoft til NRKSport.no.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.