Lillestrøm snudde kampen og ga Molde luke

Tromsø spilte overbevisende i 70 minutter, og så ut til å spille seg helt opp til Molde i toppen av eliteserien. Så startet Lillestrøm sluttspurten.

Lillestrøm-benken

Henning Berg og resten av LSK-benken jubler i det Nosa har sendt hjemmelaget i føringen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Høgmo

Per Mathias Høgmo måtte konstatere at laget hans ikke holdt i 90 minutter.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Fakta: Lillestrøm - Tromsø 3-2

- Tromsø hadde full kontroll i store deler av kampen, så vi er kjempefornøyd med tre poeng, sier LSK-trener Henning Berg til TV 2 etter kampen.

Berg og trenerkollega Per Mathias Høgmo var samstemte når det gjaldt hvilket lag som dominerte på Åråsen: Tromsø var best.

Men det hjelper fint lite for Høgmo når regnskapet viser 3-2 til Lillestrøm etter kampslutt.

- Hvis man skal vinne bortekamper må man beholde roen og vise en langt høyere kvalitet enn det vi gjør de siste 20 minuttene i dag, sier han til TV 2.

Tromsø har et svært ungt mannskap, og Høgmo mener den manglende rutinen er mye av grunnen til at kampen vippet over i LSKs favør.

- Det er en bratt læringskurve for mange utpå her, og vi må ha større modenhet når vi skal ro inn en seier. Der har vi endel å gå på for våre unge hoder, sier han.

Sterk Nosa snudde kampen

Tromsø lå som nummer to, tre poeng bak Molde, i eliteserien før onsdagens oppgjør. Lenge så de også ut som et topplag, og etter 23 minutter spilte Hans Åge Yndestad en nydelig stikker til Thomas Drage, som på én berøring la ballen tilbake til Magnus Andersen.

25-åringen avsluttet det vakre angrepet med å sette ballen kontant i nærmeste hjørne.

Mostafa Abdellaoue doblet ledelsen like etter pause, og det hele lignet mer og mer på en sterk borteseier for «gutan».

Så begynte nedturen:

  • 78 min: Lillestrøm får hjørnespark. Der rager Ohi Anthony Omoijuanfo høyest, og reduserer for hjemmelaget.
  • 80 min: Nosa viser hvorfor han stadig blir linket vekk fra Åråsen, og avslutter et godt LSK-angrep med en utagbar volley til venstre for Marcus Sahlman i TIL-buret.
  • 87 min: Lillestrøm får straffe etter en duell i feltet. Tvilsom eller ei, Nosa er sikker fra ellevemeteren og kanarifansen kan juble for ledelse.

Taper terreng til Molde

- Kampen står og vipper, og Tromsø kunne like gjerne gått opp til 3-0. Da hadde det vært natta, men vi viser fantastisk moral og tar seieren, kommenterer Henning Berg.

Han er ikke i tvil om at den avgjørende straffen var korrekt idømt.

- Den er soleklar, vi ser at vår spiller blir holdt i trøya fra benken, sier Berg.

Dagens mann på Åråsen, Nosa Igiebor (20), gikk for noen uker siden hardt ut mot Berg, og kalte oppførselen til treneren skammelig. Feiden så ikke ut til å plage verken spiller eller trener i dag.

- Nosa er en unggutt, men kommer fra en litt annen kultur. I dag leverer han en fantastisk volley, og om han fortsetter sånn kommer det kanskje enda flere og ser på ham, skrøt Berg.

Med tapet har Tromsø nå tre poeng opp til serieleder Molde, med like mange kamper spilt. Det er første gang i år at Solskjærs menn har en sikker luke til forfølgerne, uten at Høgmo lar seg affisere nevneverdig av dét.

- Vi har mer enn nok med å tenke på neste kamp, vi, sier Høgmo.

Fotballnyheter