Lillestrøm sikret plassen

Lillestrøm spilte 1-1 mot Aalesund og sikret dermed ny kontrakt i eliteserien.

Lillestrøms Erling Knudtzon (t.v.) og Aalesunds Michael Barrantes Rojas

Lillestrøms Erling Knudtzon (t.v.) og Aalesunds Michael Barrantes Rojas i tøff duell.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Kampfakta: Lillestrøm - Aalesund

Petter Belsvik (t.v.) og Magnus Powel

Petter Belsvik (t.v.) og Magnus Powel fikk i alle fall et poeng mot Aalesund.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Lillestøm sparket trener Henning Berg tidligere i uken etter at laget bare hadde tatt ett poeng på de sju siste kampene, men det gikk ikke så veldig mye bedre for vikarene Petter Belsvik og Magnus Powel i deres første kamp i sjefsstolen på Åråsen.

– Vi fortjente minimum et poeng. Det er irriterene at vi ikke vinner når man har så mange sjanser, sa Petter Belsvik til TV 2 etter kampen.

Vertene hadde det meste av spillet og mange store målsjanser, men det var gjestene fra Ålesund som var mest effektive og først fikk uttelling. De fikk også god hjelp av en gavemild LSK-keeper. Enar Jääger sendte i vei et skudd fra drøye 16 meter som Stefan Logi Magnusson burde ha reddet, men i stede ga han en retur som Edvard Skagestad enkelt satte i mål.

Lillestrøm presset hardt på for å utlikne, men det det skulle gå 68 minutter før de klarte å sette ballen i mål. Stefan Gislason steg høyest til værs og nikket flott inn frisparket til Karim Essidiri.

Sikret plassen

Resultatet fikk imidlertid den positive konsekvensen for Lillestrøm at de også får spille i eliteserien neste sesong. Start tapte 1-3 mot Odd Grenland og kan dermed ikke ta igjen Lillestrøm på tabellen.

Aalesund har hatt en god høst i eliteserien, men i søndages kamp var de heldige som kunne reise hjem med poeng.

– Vi spilte uklokt i dag og slipper egentlig billig unna. Lillestrøm fortjente virkelig poenget i dag, sa Aafk-trener Kjetil Rekdal til TV 2.

Fotballnyheter