Lillestrøm sikret plassen

Lillestrøm spilte 1-1 mot Aalesund og sikret dermed ny kontrakt i eliteserien.

Lillestrøms Erling Knudtzon (t.v.) og Aalesunds Michael Barrantes Rojas

Lillestrøms Erling Knudtzon (t.v.) og Aalesunds Michael Barrantes Rojas i tøff duell.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Kampfakta: Lillestrøm - Aalesund

Petter Belsvik (t.v.) og Magnus Powel

Petter Belsvik (t.v.) og Magnus Powel fikk i alle fall et poeng mot Aalesund.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Lillestøm sparket trener Henning Berg tidligere i uken etter at laget bare hadde tatt ett poeng på de sju siste kampene, men det gikk ikke så veldig mye bedre for vikarene Petter Belsvik og Magnus Powel i deres første kamp i sjefsstolen på Åråsen.

– Vi fortjente minimum et poeng. Det er irriterene at vi ikke vinner når man har så mange sjanser, sa Petter Belsvik til TV 2 etter kampen.

Vertene hadde det meste av spillet og mange store målsjanser, men det var gjestene fra Ålesund som var mest effektive og først fikk uttelling. De fikk også god hjelp av en gavemild LSK-keeper. Enar Jääger sendte i vei et skudd fra drøye 16 meter som Stefan Logi Magnusson burde ha reddet, men i stede ga han en retur som Edvard Skagestad enkelt satte i mål.

Lillestrøm presset hardt på for å utlikne, men det det skulle gå 68 minutter før de klarte å sette ballen i mål. Stefan Gislason steg høyest til værs og nikket flott inn frisparket til Karim Essidiri.

Sikret plassen

Resultatet fikk imidlertid den positive konsekvensen for Lillestrøm at de også får spille i eliteserien neste sesong. Start tapte 1-3 mot Odd Grenland og kan dermed ikke ta igjen Lillestrøm på tabellen.

Aalesund har hatt en god høst i eliteserien, men i søndages kamp var de heldige som kunne reise hjem med poeng.

– Vi spilte uklokt i dag og slipper egentlig billig unna. Lillestrøm fortjente virkelig poenget i dag, sa Aafk-trener Kjetil Rekdal til TV 2.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Solskjær uten kapteinen

  Manchester United-kaptein Harry Maguire er skadd og spiller ikke tirsdagens mesterligaåpning mot Paris Saint-Germain i Frankrike.

  Det bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen mandag kveld. Maguire har pådratt seg en skade.

  – Ja, det stemmer. Vi har mistet et par spillere. (Eric) Bailly reiste ikke. Det gjorde heller ikke (Jesse) Lingard. Vi er litt svekket, men har mer enn nok spillere, sa Solskjær.

  I Maguires skadefravær tirsdag blir portugisiske Bruno Fernandes kaptein mot PSG.

  – Det forventet jeg ikke. For meg er det en stor ære, sa midtbanestjernen på pressekonferansen.

  Han la samtidig til at hele laget må være med å ta ansvar dersom PSG skal beseires. (NTB)

  OGS
  Foto: Alex Livesey / AFP
 • PSG i skadetrøbbel før United-møte

  Paris Saint-Germain må klare seg uten en håndfull spillere i tirsdagens mesterligaduell mot Manchester United. Det ble klart da trener Thomas Tuchel mandag møtte pressen foran det som er lagets åpningskamp i mesterligaen.

  På pressekonferansen opplyste tyskeren blant annet at måltyven Mauro Icardi er uaktuell til United-kampen som følge av en skade.

  I midtbaneleddet er Marco Verratti og Leandro Paredes skadd. I tillegg kan Tuchel heller ikke regne med forsvarsduoen Thilo Kehrer og Juan Bernat. (NTB)

  gdgdg
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal
 • Oppgitt Rooney isoleres

  Wayne Rooney har testet negativt på koronaviruset, men er ikke blid for at han må i karantene og selvisolering.

  Årsaken er at han hadde besøk av en kamerat som hadde blitt instruert til å teste seg og som senere testet positivt på koronaviruset.

  Vennen til Rooney kom på besøk for å gi ham en klokke forrige torsdag. Rooneys karanteneperiode gjør at han mister flere kamper for Derby i mesterskapsserien.

  34 år gamle Rooney var ikke klar over smittefaren da han spilte for Derby i 0–1-tapet hjemme for Watford sist fredag.

  – Jeg er glad for at jeg og familien er smittefrie, men åpenbart sint og skuffet fordi jeg må isolere meg, og at jeg dermed går glipp av viktige kamper, tvitret den tidligere Manchester United-spilleren. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Blackburn Rovers
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters