NRK Meny
Normal

Forbannet VIF-kaptein: – Dommeren så vel at Lillestrøm trengte hjelp

ÅRÅSEN (NRK): Christian Grindheim mener dommer Ken Henry Johnsen ødela lokaloppgjøret da han dømte straffe til Lillestrøm 20 minutter før slutt.

Christian Grindheim

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (bildet) mener VIF ble for feige etter at de tok ledelsen, men etter kampen var han mest irritert på dommeren. Vålerenga-kaptein Christian Grindheim mener søndagens rivaloppgjør mot Lillestrøm ble ødelagt av dommerens Lillestrøm-straffe.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Lillestrøm lå lenge an til et ydmykende tap, men ble reddet av straffespark 20 minutter før slutt.

– Grindheim er aldri enig med dommerne, så det er ikke noe nytt, sier LSK-kaptein Frode Kippe om kommentaren til VIF-kapteinen.

Det var i intervjuet med C More sekunder etter kampslutt Vålerenga-kaptein Christian Grindheim fyrte løs mot dommeren.

– Kampen blir ødelagt av straffen. Dommeren ser vel at de ikke scorer på sjansene sine, så han gir dem litt hjelp, sa Grindheim.

Det var spilt 68 minutter på Åråsen da den omdiskuterte straffesituasjonen kom:

Lillestrøms Erling Knudzon ble taklet av VIFs Simon Larsen på vei gjennom forsvaret. Ut i fra tv-bildene ser det ut som Larsen er borti beinet til Knudzon og at det i så måte er straffe, men det kan også se ut som VIF-spilleren er borti ballen.

Ken Henry Johnsen

DOMMER: Ken Henry Johnsen.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Dommeren: – Det er kontakt

Dommer Ken Henry Johnsen dømte lokalderbyet på Romerike for første gang. Dette er hans vurdering av situasjonen overfor NRK:

– Jeg oppfatter at forsvarsspilleren takler angrepsspilleren før han er i kontakt med ballen. For meg blir det da en felling, og det er det jeg blåser for.

– Var det mange reaksjoner?

– Det blir alltid diskusjoner rundt et straffespark, spesielt i en kamp som ender som denne, men det er en del av fotballen, sier dommeren.

Situasjonen fikk i hvert fall frem de sterke følelsene som preger kampene mellom LSK og VIF. Dessuten sørget utligningen for følgende utrolige statistikk mellom de to lagene:

  • 23 seire til Lillestrøm
  • 23 seire til Vålerenga
  • 23 uavgjorte kamper

(Les videre under bildet.)

Christian Grindheim

FØR KAMPEN: Christian Grindheim i prat med Lillestrøms Bjørn Helge Riise før søndagens lokalderby på Åråsen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

LSK-treneren forstår Grindheim

Men etter kampen var det straffesituasjonen som var den store «snakkisen».

– Ikke straffe, mener jeg. Mens andre mener det er det, så da får vi bare leve med at det er slik, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

Lillestrøm-treneren innrømmer at situasjonen er tvilsom.

– Førsteinntrykket mitt var at det ikke var straffe, men nå har jeg sett tv-bildene og jeg ser at spilleren så vidt er borti ballen, så den kan diskuteres.

– Jeg forstår frustrasjonen til Vålerenga, men dommeren må ta en avgjørelse raskt og det er ikke lett, sier LSK-trener Runar Kristinsson.

Daniel Fredheim Holm

Daniel Fredheim Holm sendte Vålerenga i ledelsen i første omgang med et kjempeskudd i krysset fra omlag 18 meter. Her feirer han scoringen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Fredheim Holm-perle

Men før straffen og før VIF-kapteinen satte i gang munnhuggeriet, var det Vålerenga som tok ledelsen på Åråsen, og for et mål det var. Daniel Fredheim Holm ladet kanonen og dundret ballen i krysset fra omlag 18 meter.

– Dette er rundens mål, og månedens, og kanskje det også blir årets mål, utbrøt C More-kommentator Lars Tjærnås henrykt.

Etter pause var VIFs midtbanespiller frempå igjen, denne gangen med en heading som gikk like utenfor.

Men etter 60 minutter var det slutt for Holm da han ble byttet ut.

Det skjedde etter en periode der hjemmelaget hadde tatt fullstendig over. LSK skapte store sjanser, og til slutt scoret de altså på straffe.

Vålerenga Lillestrøm

Vålerenga-supporterne gjorde sitt for å fyre opp stemningen før kampstart på Åråsen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.