Riise ikke god nok for Portsmouth

Bjørn Helge Riise er ferdig med låneoppholdet i Portsmouth og returnerer til Fulham.

Bjørn Helge Riise, Roma

Bjørn Helge Riise returnerer til Fulham etter å ha vært utleid til Portsmouth.

Foto: GIAMPIERO SPOSITO / REUTERS

Bjorn Helge Riise

Bjørn Helge Riise tar på seg den hvite Fulham-drakten igjen.

Foto: PAUL HACKETT / Reuters

Riise ble leid ut til Portsmouth i slutten av september, men har fått lite spilletid i den engelske mesterskapsserien.

Har har kun fått tillit to kamper fra start for klubben som sliter på nedre halvdel i serien.

– Ikke fungert for ham

Klubben bekrefter på sitt nettsted at leieavtalen ikke fornyes og at han drar tilbake til Fulham.

– Bjørn blir ikke i klubben. Det har dessverre ikke fungert for ham, Han forstod situasjonen og godtar beslutningen. Det var det mest riktige å gjøre, sier Portsmouths midlertidige manager Guy Whittingham til Sky Sports .

Gjenforenes med storebror

I Pompey spilte Riise sammen med Erik Huseklepp. Nå gjenforenes han med storebror John Arne Riise og landslagskaptein Brede Hangeland i Fulham.

– Jeg har selv vært i den situasjonen hvor du går på lån til en klubb og det rett og slett ikke funker for deg. Men Riise har hele tiden vært profesjonell og jeg tror han trivdes med å være her. Vi likte å ham her, fortsetter Whittingham

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Mener lønnstilbud er et PR-stønt

  Tilbudet om lik lønn for USAs herre- og kvinnelandslagsspillere i fotball, er et PR-stønt, mener kvinnenes spillerorganisasjon USWNTPA.

  Uttalelsen kommer etter at USAs fotballforbund (USSF) sa at det i framtiden skal være like lønnsvilkår for begge seniorlandslagene.

  De kvinnelige landslagsspillerne saksøkte USSF i mars 2019 med påstand om at de ikke fikk rettferdige lønnsbetingelser sammenlignet med landslaget for menn. Men lønnskravet på 66 millioner dollar ble i mai avvist av en føderal dommer.

  Kvinnene er regjerende verdensmester og tok bronse i OL i Tokyo, mens mennene ikke greide å kvalifisere seg til VM i 2018.

  USAs kvinnelandslag i fotball
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Norge opp fire plasser på rankingen

  Norges herrelandslag i fotball klatret opp fire plasser – fra 43.- til 39.-plass – på FIFAs ferskeste verdensranking. Det er Norges første topp 40-plassering siden oktober 2015. Den gang var Norge en kort periode på 34.-plass.

  Det er fremdeles Belgia som topper listen foran Brasil på andreplass. Men på plassene bak har det skjedd en endring. England har nemlig gått forbi Frankrike og er rangert som verdens tredje beste herrelandslag. Frankrike har dermed rykket ned til fjerdeplass.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Nederland
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Pelé vil spille etter operasjonen

  Fotballegenden Pelé har store håp for framtiden etter at han i starten av september fikk fjernet en svulst fra tykktarmen. Fra sitt rom på sykehuset i São Paulo skriver den 80 år gamle brasilianeren at han fortsetter å leve lykkelig.

  – Jeg har store planer om å spille 90 minutter og tilleggstid, skriver han.

  Pelé har hatt flere helseplager flere ganger de siste årene. Både i 2014 og 2019 ble han behandlet for urinveisinfeksjon, mens han ble forhindret fra å tenne OL-ilden i Rio de Janeiro i 2016 på grunn av hoftesmerter.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo