Real Madrid lurt av mannen de «visste alt om»: – Veldig skuffende

Jose Mourinhos menn ble ydmyket av et Borussia Dortmund med Robert Lewandowski i spissen. Det skjedde selv om det spanske storlaget hadde studert polakken ned til minste detalj.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmunds Robert Lewandowski kunne juble for fire mål mot den spanske storklubben Real Madrid i onsdagens semifinale av mesterligaen.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski jubler med lagkameratene for sitt tredje av fire mål i kampen.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp
Jose Mourinho

Real Madrid-trener Jose Mourinho er skuffet over at laget lot seg lure av spilleren de hadde studert ned til minste detalj, men er klar i sin sak: Kampen om finalebillett er ikke over.

Foto: Martin Meissner / Ap
Robert Lewandowski

Robert Lewandowski viser fire fingre for sine fire scoringer i kampen.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

– Vi vet alt om ham. Vi vet om bevegelsene, om han går på første eller andre stolpe, når han vil angripe, sier Real Madrid-trener Jose Mourinho i et intervju vist på Viasat Fotball etter kampen.

Portugiseren snakker om Robert Lewandowski, spissen som scoret Borussia Dortmunds fire mål i mesterligamøtet med Real Madrid onsdag kveld.

– Vi vet alt om ham. Når han får sjansen til å score så mange mål i situasjoner i vi vet om, er det veldig skuffende, sier Mourinho.

Lykkelig Lewandowski

Lewandowski, som nå er den mestscorende polske spilleren i mesterligaen gjennom tidene, sørget for at det tyske laget har tatt et langt steg mot mesterligafinale - akkurat som Bayern München gjorde tirsdag.

– Jeg er glad for å score fire mål, men i det store bildet handler dette om å nå finalen. Vi er veldig fornøyde med resultatet, sier firemålsscoreren ifølge mesterligaens offisielle Twitter-konto.

Borussia-trener Juergen Klopp var en svett og lykkelig mann da han møtte pressen til intervju etter kampen.

– Dette var en flott kveld for alle som har hjertet sitt i Dortmund. Det er utrolig hva laget mitt gjorde. Jeg vet ikke fra hvilket punkt jeg forsøkte å nyte det, men det var ikke så lett, for Real Madrid var utrolig nære scoring på slutten, sier han til Viasat, og fortsetter:

– Vi vet vi må jobbe hardt i Madrid. De er vel litt sinte nå. Vi må forsøke å gjøre vårt beste igjen, så får vi se, sier han.

– Må grave opp en milliard euro

Lewandowski sendte vertskapet i ledelsen etter bare sju minutters spill. Da lagene entret banen for andre omgang, hjalp det lite for gjestene at Cristiano Ronaldo hadde utlignet til 1-1 før pause.

I løpet av fire minutter i starten av andre omgang sørget nemlig Lewandowski for at Borussia Dortmund var foran med to mål - det andre var en perle av de sjeldne.

– Hvem er det som skal kjøpe ham? De må grave opp en milliard euro! utbrøt Viasats kommentator Vidar Davidsen etter Lewandowskis praktscoring.

Det er allerede satt fart i spekulasjonene om at polakken, i likhet med Mario Götze, er på vei til bundesligarival Bayern München, men dette ville ikke spissen kommentere.

– Jeg kan ikke kommenter det, jeg må konsentrere meg om Borussia. Det er det viktigste, sier han til Viasat.

Straffemål

Lewandowski satte punktum for sin eventyrlige målfest med en fulltreffer fra straffemerket. Det resulterte i en velfortjent 4-1-sier, mener Mourinho.

– De fortjente åpenbart å vinne. De var det beste laget. De vant omtrent alle individuelle dueller og kollektivt var de også gode, sier han, og fortsetter:

– Vi gikk til pause med 1-1 og en god følelse, men på noen minutter i andre omgang mister vi alt. Realiteten er at vi mister kontroll i noen minutter, de scorer og vi har et vanskelig resultat å ta med oss.

Selv om Real Madrid har et vanskelig utgangspunkt for å sikre finalebillett, har Mourinho langt fra gitt opp.

– Det er ikke over, sier han.

Fotballnyheter