NRK Meny
Normal

Lewandowski: – Trenger bare én sjanse for å score

Forrige gang Robert Lewandowski besøkte Wembley tapte han mesterliga-finalen. I kveld vil han knuse Englands VM-drøm.

Lewandowski trener

LEDER TROPPENE: Robert Lewandowski håper å score mot England i kveld. Her leder superspissen an på Polens landslagstrening tidligere i uken.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

England troner alene på topp i kvalifiseringsgruppe H med 19 poeng foran kveldens kamp mot Polen. Hakk i hæl følger Ukraina, som med seier mot San Marino kan gå forbi England om britene går på et feilskjær. Det feilskjæret vil Robert Lewandowski sørge for.

– Alt vi trenger er én god sjanse for å score og vinne 1-0. Jeg trenger ikke mange sjanser, dersom jeg får én sjanse har jeg tro på at jeg vil gripe den, sier den polske superspissen ifølge The Independent.

Lewandowski og Polen har ingen reell mulighet til å sikre seg en VM-billett, uansett om de slår England på Wembley i kveld. Spissen har imidlertid en glimrende mulighet til å skrive om sin egen Wembley-histore. Forrige gang Lewandowski spilte på Englands landslagsarena endte det med finaletap mot Bayern München i mesterligaen.

– Vi vet at England har fansen i ryggen, men vi skal komme dit og spille for vår ære. Vi føler vi skylder fansen å gjøre en god kamp, sier Lewandowski.

Gerrard: – Frykt hjelper ingen

Englands landslagskaptein Steven Gerrard vet hvilken betydning et eventuelt tap mot Polen i kveld kan få. Liverpool-veteranen maner sine landslagskamerater til å gå fryktløse inn i kveldens oppgjør.

Steven Gerrard

ENGLAND-KAPTEIN: Steven Gerrard.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

– Vi er et lag som har spilt under stort press før, men ordet «frykt» hjelper ikke. Det er voldsomme forventninger i media og fra fansen, men man må bare la seg tenne av kamper med så stort press, sier Gerrard ifølge The Guardian.

Skulle Polen sette en stopper for Englands VM-drøm vil det ikke være første gang. I 1973 holdt polakkene England til uavgjort i siste kvalifiseringskamp – også den gangen på Wembley.

Vil glemme Kroatia-mareritt

Forrige gang England ikke maktet å kvalifisere seg til et fotballmesterskap var foran EM 2008 i Sveits og Østerrike. Den gang var det Kroatia som sto i veien for et skadeskutt England-mannskap.

– Det er et minne jeg vil ta med meg i graven, det laveste punktet i min internasjonale karriere. Jeg håper ikke vi havner der på nytt, sier Gerrard.

Landslagssjef Roy Hodgson har imidlertid stor tro på at England vil gjøre sakene sine skikkelig mot Polen, etter 4-1-seieren mot Montenegro forrige fredag.

– Jeg er inspirert av det jeg har sett på trening, og det jeg så i kampen på fredag. Vi har forberedt oss godt, vi er klare for kampen, sier Hodgson.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia