Her er grunnen til at Lewandowski ikke ble Blackburn-spiller

Våren for tre år siden var Robert Lewandowski på vei til Blackburn for å diskutere en kontrakt, men da flyet plutselig ble kansellert på grunn av en askesky gikk overgangen i vasken.

ICELAND-VOLCANO

Slik så vulkanen Eyjafjallajökull på Island ut i april 2010. Vulkanen hadde et utbrudd som spredte store askeskyter utover Europa, disse førte til stans i flytrafikken over kontintentet. Det rammet blant andre Robert Lewandowski (innfelt) og ikke minst Blackburn.

Foto: EMMANUEL DUNAND / Afp

Lewandowski

Robert Lewandowski feirer scoring mot Real Madrid onsdag. Bak fortviler Real-keeper Lopez.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
Sam Allardyce

Sam Allardyce ville gjerne ha Robert Lewandowski til Blackburn i 2010, men ble stoppet av en askesky. Her fra en kamp i oktbober 2010.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Overgangsryktene florerer rundt Dortmunds semifinalehelt Robert Lewandowski. Det hotteste tipset er at han forsvinner til rivalen Bayern München for minst 300 millioner kroner.

De pengene kunne havnet hos Blackburn, hadde det ikke vært for en askesky fra Island.

Historien rundt spissens forrige klubbskifte er nemlig noe spesiell:

Invitert til Blackburn

I april 2010 kjempet Blackburn mot blant annet Dortmund om å signere Lewandowski, som da spilte i den polske klubben Lech Poznań. 24-åringen skal ha vært så nær en overgang til den engelske klubben at flybilletten for å diskutere kontrakten, var bestilt. Møtet skulle skje i forbindelse med Blackburns hjemmekamp mot Everton 17. april.

Tilfeldighetene ville det imidlertid slik at dette skjedde samtidig som den islandske vulkanen Eyjafjallajökull spydde ut aske over store deler av Europa. Askeskyen stanset all flytrafikk til England og Lewandowski kom seg aldri avgårde.

– Han har fått en invitasjon fra Blackburn, men siden flyavgangen ble kansellert får han ikke dratt. Det gir ingen mening å kjøre dit, sa Lewandowskis agent Cezary Kucharski i 2010, ifølge espnfc.com.

35 millioner

Hadde daværende Blackburn-manager Sam Allardyce kunne sett inn fremtiden, kan det hende han selv hadde kjørt til Polen for å møte Lech Poznań-spilleren. Prislappen skal nemlig da ha vært på bare 35 millioner kroner.

I stedet slo Dortmund til mens Lewandowski satt askefast. I juni 2010 signerte de polakken for ca 4,5 millioner euro - omlag 35 millioner kroner.

Dortmund var imidlertid ikke villige til å betale hva som helst for spissen.

– Vi tror det vil være bra for Lewandowski å komme til Borussia, men vi har ingen sjanse hvis klubben hans (Lech Poznań) bare er ute etter det høyeste budet, sa styreformann i Dortmund Hans-Joachim Watzke, ifølge espnfc.com, før overgangen var i boks.

Historien er igjen blitt løftet frem på sosiale medier etter at Lewandowski scoret fire mål mot Real Madrid i onsdagens mesterligasemifinale, og torsdag omtales den også blant annet i britiske Daily Mail.

Blackburn, med norske Joshua King og Morten Gamst Pedersen, ligger i dag omtrent midt på tabellen i Championship (nivå 2 i England), mens Dortmund har stø kurs mot mesterligafinalen - med Lewandowski i spissen.

Fotballnyheter