NRK Meny
Normal

Lett match for ligalederen

Norwich, med Alexander Tettey, tok ledelsen, men det hjalp ikke. Serielederne vant komfortabelt 4–1.

Eden Hazard

Eden Hazard jubler etter at han har gitt Chelsea ledelsen 3–1 etter en halv time, og siden var serielederne aldri truet

Foto: IAN KINGTON / Afp

Det var gått 11 minutter av kampen da Wes Hoolahan la inn fra venstre, fant Elliott Bennett som headet ned til Grant Holt. Norwich-spilleren sendte ballen i mål på halvspretten, og Norwich tok en sensasjonell ledelse på Stamford Bridge.

Noen få minutter seinere – etter at Fernando Torres hadde satt inn Chelseas utlikning – fikk Tettey en stor sjanse til å gi Norwich ledelsen på nytt. Igjen var det Hoolahan som leverte, men Tetteys heading fra seks-sju meter gikk langt utenfor.

Tettey fikk spille hele kampen for Norwich.

– Han spilte på det jevne, ikke bedre enn man må vente. Men det var jo en svært vanskelig kamp for Norwich, sa Lars Bohinen i TV 2s studio etter kampen.

Alexander Tettey

Alexander Tettey spilte hele kampen, men kunne ikke hindre et klart tap

Foto: IAN KINGTON / Afp

Resten handlet bare om Chelsea. Torres' utlikningsmål kom bare tre minutter etter Norwich-scoringen, etter et vakkert hælspark fra Mata.

Avgjort etter en halv time

Frank Lampard ga Chelsea ledelsen med et skudd i lengste hjørnet, og Eden Hazard satte inn det tredje. Da var det fortsatt bare spilt en halv time.

For Chelsea var det likevel nesten over. De tok det med ro resten av kampen, kontrollerte alt og var aldri truet. De kunne ha scoret mange flere mål, men nøyde seg med Branislav Ivanovic' scoring da det gjensto et kvarter.

Med 4–1 er Chelsea nå fire poeng foran tabelltoer Manchester City, som som slo Sunderland 3-0 tidligere på dagen.

Chelseas John Terry fikk spille, selv om han fredag ble idømt fire kampers karantene for sine rasistiske utbrudd mot Anton Ferdinand i fjor, etter at Fotballforbundet hadde avsluttet sin høring. Også Ashley Col spilte - han kom i fokus etter å ha skjelt ut FA på twitter etter dommen.

Begge spillerne fikk jubel og applaus fra hjemmepublikummet kampen gjennom.

Everton reddet av sein straffe

Det hjalp også at Everton bare fikk 2–2 i bortekampen mot Wigan. Everton lå på andreplass før helgens runde.

Men mot Wigan var Everton nær ved å tape. De lå under både 1–0 og 2-1, og berget poeng med et straffespark av Leighton Baines i kampens 87. minutt. På overtid strøk et skudd fra Wigans Shaun Maloney tverrliggeren, men han maktet ikke å gi Wigan sesongens første hjemmeseier.

Arouna Kone og Franco di Santo scoret Wigans mål, Nikica Jelavic Evertons første.

West Bromwich holder også godt følge med de beste. De hadde trøbbel med bunnlaget Queens Park Rangers, men vant 3–2. Her reduserte QPR to minutter på overtid, og blåste like etterpå en gigantsjanse. London-laget ligger dermed fortsatt sist.

Swansea hentet inn tomålsledese

Michael Laudrups Swansea dominerte stort mot Reading, men en fomlete keeper Michel Vorm var medvirkende til at Reading likevel ledet 2–0 ved pause. Michu og Wayne Rutledge klarte å utlikne, men seiersmålet kom aldri for Laudrups menn.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.