Lett for Barcelona i Moskva

Tre mål i første omgang var mer enn nok til å gi Barcelona en klar seier over Spartak Moskva i mesterligaen. Barcelona er dermed klar for åttedelsfinalen.

Daniel Alves scores

Daniel Alves gir Barcelona 1-0 med et hardt langskudd, og etter det var det ikke noe spørsmål om hvem som var best

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Daniel Alaves åpnet scoringene med et hardt skudd fra 17-18 meter etter et drøyt kvarter, og gjestene så seg aldri tilbake etter det.

Seinere ble det Lionel Messis kveld i høstkalde Moskva. Han avgjorde med sitt mesterliga-mål nummer 55 og 56, og gjestene ledet 3-0 før det var spilt 40 minutter.

Målene var også Messis nummer 79 og 80 i 2012. Hvis han setter inn fem til i årets 40 siste dager, tangerer han Gerd Müllers "verdensrekord" fra 1972.

Da var det egentlig ikke mer å spille om. Barcelona sikret seg plass i åttedelsfinalene i februar, og får følge fra gruppa av Benfica eller Celtic. De to møtes i Lisboa seinere i kveld.

- Vi ville unngå samme utvikling som mot Celtic sist (tap 1-2). Derfor valgte vi å gå hardt ut for å avgjøre kampen tidlig, sa Messi til spansk TV.

Barca var litt bedre i alt, og i sum ble det en svært stor forskjell.

Spartak skapte også en del sjanser, men der Barcelona traff mål, satte Spartak ballen over og utenfor. Og Barcas pasninger var akkurat litt mer presise enn hjemmelagets. Derfor gikk det som det gjorde.

Selv om kampen var avgjort før pause, gikk Spartak hardt ut for et tidlig reduseringsmål. Det kom aldri. Etterhvert ga de opp, samtidig som Barcelona bare sikret seieren.

Fotballnyheter