NRK Meny
Normal

Lett for "Nye Drillos"

Egil Olsens Irak slo Pakistan hele 7-0. 

Irak-jubel etter seieren over Pakistan
Foto: NRK

Irak fikk en veldig bra start på VM-kvalifiseringen i fotball etter at de slo et svakt Pakistan 7-0 på bortebane i Lahore.

Bortelaget tok tidlig kommandoen på kampen med høyt press på ballfører, og fikk uttellig da Akram Nashat satte inn 1-0 fra skrått hold etter 17 minutter.

Jaleel Mahadi doblet ledelsen i det 24. minutt da han utnyttet svakt forsvarsspill og skjøt ballen via stanga og i mål .

Alt du trenger å vite om irakisk fotball

Fire av Mahadi

Irak fortsatte det offensive spillet etter hvilen, og fem minutter etter pause satte Mahadi inn sitt andre mål. Al Hamn nikket inn 4-0 etter et hjørnespark i det 70.minutt, mens Emad Ridha økte til 5-0 da han fem minutter før full tid da han fikk ballen på 16-meteren og skjøt ballen i mål bak en sjanseløs Hassan i Pakistans mål.

Kampens store spiller Mahadi klarte å score ytterligere to mål før dommeren blåste av oppgjøret.

"Nye Drillos" hadde i tillegg flere store sjanser til ytterligere å øke på resultatet mot et Pakistan som ikke produserte en eneste stor målsjanse.

- Det ble nok kanskje litt lettere enn hva hadde fryktet. Det var mye bra. De har mange offensive ferdigheter laget, deffensivt er det mer å sette figeren på, men nå har vi god tid til å jobbe med det for vi har ikke viktige kamper før i februar, sa en veldig godt fornøyd Egil Olsen til NRK etter kampen.

Selv om Irak fikk lett motstand i dagens kamp og trolig også vinner søndagens returoppgjør i Syria, er det bare det første hinderet på en meget lang vei frem til VM i 2010.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia