NRK Meny
Normal

Lennartsson til Start

Svenske Benny Lennartsson blir ny trener i Start.

Benny Lennartsson
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Lennartsson skal i første omgang trene klubben ut denne sesongen, melder Start på sine hjemmesider.

I norsk fotball er Benny mest kjent for sine perioder i Viking (1988-1991 og 2000-2002). Viking tok i disse periodene ett seriemesterskap (1991) og ett cupgull (2001). I 1991 og 2000 fikk han også Kniksenprisen som årets trener i Norge.

 

Lennartsson har i tillegg vært trener/manager i Sverige, Danmark, England og Sveits. Det siste vi så til ham var som svensk "spion" under fotball-VM i Tyskland i 2006.

- Det stemmer at Benny Lennartsson skal trene Start. Han kommer til å trene Start ut sesongen, sier daglig leder i Start, Svein Mathisen, til NTB.

- Det har gått fort i svingene. Det har kun tatt to til tre dager fra vi kontaktet ham til kontrakten var underskrevet. Vi har sett etter ledige trenere på markedet, og Benny var førstevalget vårt, fortsetter Mathisen.

Og han har tro på at svensken kan snu den vonde trenden for Start, som kjemper om å beholde plassen i eliteserien neste sesong.

- Vi trenger nytt blod, som kan redde oss fra nedrykk. Jeg har godt kjennskap til Benny, og vi har gode referanser på ham så dette blir spennende, forklarer Mathisen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.