NRK Meny
Normal

- Det har vært en stor påkjenning

Lene Mykjåland er klar for spill i LSK, etter at klubben ble enig med Røa torsdag. Mykjåland skal spille for LSK de neste to sesongene.

Lene Mykjåland

Lene Mykjålands kontroversielle overgang fra Røa til LSK er nå klar

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Nå er jeg glad. Dette er en enorm lettelse. Denne prosessen har vært lang og vanskelig, sier Lene Mykjåland til NRK.

Da er hun nettopp kommet tilbake fra trening, og har akkurat fått vite at klubbene har løst floken omkring den kontroversielle overgangssaken og er blitt enige.

– Det har vært en stor påkjenning med mange følelser og stor frustrasjon. Det har gått ut over både treningslyst og søvn den siste tiden, sier en glad og lettet norsk landslagsspiller.

En tøff måned

Det er over en måned siden hun selv bestemte seg for å si ja til LSK. Denne tiden har klubbene vært uenige, og Lene Mykjåland selv har vært midt i striden.

– Treningen jeg kommer fra, var sammen med noen gubber i Kolbotn, ler Mykjåland. – Når man ikke har noen klubb, må man være litt kreativ.

– Men nå trenger du ikke være kreativ lenger?

– Iallfall ikke når det gjelder å finne en klubb å trene med. Nå er det trening med LSK allerede i morgen, sier en meget glad Lene Mykjåland.

Bekrefter enighet

– Ja, vi er enige, og avtalen skal signeres så snart det er praktisk mulig, bekrefter Røas styreleder Harald Nickelsen overforl NRK.

Dermed er det satt punktum for den vanskelige overgangssaken. Mykjåland ble for en tid siden enig med LSK, men Røa mente de hadde en muntlig avtale om at hun skulle fortsette hos "Dynamitt-jentene".

– Vi ble enige om en kompensasjon, sier Nickelsen. Han vil ikke fortelle hvor stor den er.

– Betyr mye å ha løst saken

Sportslig leder i LSK, Hege Riise, bekrefter også at overgangen er i orden.

– Det betyr mye å få løst saken, sier Riise til NRK. Nå kan Mykjåland få trent med klubben fram til seriestart, og blir med til La Manga der det skal spilles treningskamper.

Debuten for LSK blir trolig mot Kopparbergs/Göteborg 16. mars. Da LSK møtte Røa (1-1) i en treningskamp så seint som tirsdag, spilte hun ikke for noen av klubbene.

Røa må bygge seg opp igjen

Tidligere i vinter har Madeleine Giske gått samme vei, fra Røa til LSK. Nå blir det en tøff jobb for Nickelsen og Røa å få erstattet de tapte spillerne før overgangsvinduet stenger 31. mars.

– Vi har hatt et betydelig frafall i vinter, og må bygge oss opp igjen. Noen har vi fått opp fra egne rekker, men vi må også prøve å finne nye spillere utenfra. Og det er ikke så mange som er ledige på denne tiden. Vi må brette opp ermene nå, sier Nickelsen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.