Så enkelt senket Danmark EM-drømmen til Norge

Det tok bare tjue minutter for Danmark å knuse Norges Kypros-håp.

Danmark jubel mot Kypros

Dennis Rommedahl scoret to mål da danskene ydmyket Kypros på bortebane i EM-kvalifiseringen.

Foto: SAKIS SAVVIDES / Afp

Danmark lekte seg til seier mot Kypros fredag kveld og drepte all spenning allerede etter 21 minutter.

Egil Drillo Olsen var ingen slagen mann etter tapet, men hadde håpet at Kypros skulle gi danskene mer kamp.

– Det er mulig jeg kan si jeg er skuffet, men jeg var ikke særlig optimist på forhånd, sier «Drillo» til fotball.no fredag kveld

– Vi skal gjøre jobben vår likevel ved å slå Kypros og forberede oss til store oppgaver neste høst når VM-kvalifiseringen starter opp, sier landslagstreneren.

Tidlig i føringen

Danskene entret den nærmest folketomme arenaen i Kypros noe nervøst, vel viten om at alt annet enn seier ville være en solid nedtur for det høytflyvende danske landslaget.

Men det av danske nerver som var, ble fjernet etter bare sju minutter. Et uheldig kypriotisk forsvar sørget for en tidlig dansk ledelse da Kypros klarerte ballen i beina på Lars Jacobsen.

Ballen gikk videre i en fin bue over Antonis Georgallides, til full jubel hos det overtallige danske publikummet.

Avgjorde på et kvarter

Det neste kvarteret kjørte danskene over et lamslått kypriotisk lag. Først økte Dennis Rommedahl ledelsen til 2-0 etter 11 minutter med en sikker avslutning etter å ha blitt spilt fri av Christian Eriksen.

Om ikke oppgaven allerede virket umulig for Kypros, og det norske håpet stadig forsvant, så det enda verre ut for hjemmelaget da stadionuret i Nicosia klokket inn til 21 minutter.

Først klinket Michael Krohn-Dehli inn 3-0 fra rundt 16 meter, før Rommedahl like etter satte sitt andre for kvelden på lekkert vis. Nicklas Bendtner serverte ballen til Brøndby-spilleren som kontrollert lobbet ballen over en utrusende Kypros-målvakt. og 4-0 til de rødkledde.

– De første 25 minuttene spiller vi god og hurtig kombinasjonsfotball, i tillegg scorer vi flotte mål og skaper gode sjanser, sier den danske landslagstreneren Morten Olsen på en pressekonferanse etter kampen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Danmark-seier mot Kypros

Lars Jacobsen og Nicklas Bendtner jubler for Danmarks første scoring på Kypros. Totalt fire ganger kunne danskene juble på ferieøyen.

Foto: Petros Karadjias / Ap

Kypriotisk trøstëmål

Kypros sin første sjanse i omgangen kom etter en halvtime da Costas Charalambides brente til fra 20 meter, men Sørensen reddet skuddet like enkelt som Danmark lekte seg de første 21 minuttene.

Resten av omgangen var på langt nær like underholdene som kampens første 20 minutter, og var preget av et frustrert Kypros-lag med påfølgende sene taklinger.

Danmark på sin side klarte ikke å oppretteholde presset, men Kypros var rett og slett for svake til å utfordre danskene.

Like før pause ble likevel et naivt dansk forsvar straffet for en meget svak avslutning på omgangen. Jacobsen som åpnet scoringsballet for danskene, forærte ballen til Andreas Avraam som dunket ballen i mål fra 15 meter.

Kypros med flere gode muligheter

Og det var Kypros som åpnet 2. omgangen best mot et dansk lag som tydelig var fornøyd med tingenes tilstand, og var kun et stolpetreff unna en ny redusering bare minutter etter pause.

Danskene fikk løftet spillet og Rommedahl kunne scoret hat-trick fem minutter ut i omgangen. Han gav derimot ballen uselvisk videre til William Kvist som satte ballen enkelt i mål. Dessverre for Danmark stod Kvist i offside, og scoringen ble annulert.

Dersom Kypros hadde fått full uttelling på sine store sjanser i den andre omgangen, kunne laget kjempet seg inn i kampen igjen mot alle odds.

Men et dansk lag som gav kyprioterne mer rom etter pause, var aldri truet og burde funnet veien til nettmaskene også etter pause..

Tilfreds dansk trener

Morten Olsen, Kypros

Danmark og Morten Olsen gjorde jobben på Kypros.

Foto: SAKIS SAVVIDES / Afp

Den danske seieren betyr at Danmark er sikret minst play-off og på tirsdag venter en ren gruppefinale om førsteplassen.

– Jeg er glad nå. Det var klasse å lede så tidlig og det var bare et spørsmål om å kontrollere kampen inn de siste 75 minuttene, sa en lettet Morten Olsen til dansk TV etter kampen.

– Vi går for gruppeseieren nå, og seieren her gir en fantastisk «boost» Det er alltid noe negativt å ta med seg fra en kamp, men det viktigste er at vi nå er minst sikret play-off og finale i Parken, sier Olsen.

Kyprioterne gav aldri Norge den hjelpen nordmenn hadde håpet på, noe Olsen smilte bredt for etter kampen.

– Jeg vil heller rose mine egne spillere, enn å kritisere Kypros, sier Danmarks landslagstrener.

Fotballnyheter