Snøen lavet ned på Alfheim da Rosenborg scoret på alt som rørte seg mot Tromsø.

Alexander Tettey gir Rosenborg ledelsen 1-0.

Rosenborg vant 4-2 over Tromsø i en kamp som begynte i tett snøvær.

NRKSport.no fulgte kampen

Selv om Rosenborg vant med store sifre er det været som blir husket fra kampen.

Alexander Tettey feirer scoring

Alexander Tettey feirer målet med en sklitur på magen.

Det snødde tett før kampstart og under første omgang, men dommer Tom Henning Øvrebø var ikke i tvil om kampen skulle settes i gang.

Kunstgresset på Alfheim viste seg å være langt bedre å spille på en søndagens gressmatte på Brann stadion.

Sjanserikt tross snøvær

Første omgang på Alfheim ble en forrykende forestilling. Snøværet til tross, virket det som om ingen av lagene hadde problemer med raskt spill langs bakken.

Tromsø kom best i gang. "Gutan" så ut som de hadde trent på snø i hele vinter for Rosenborg hang ikke med fra start.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Erik Hamren
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Drøye ti minutter ut i kampen hadde Tromsø skapt fire gode muligheter. Nærmest var Joel Lindpere som skøyt i stolpen etter ti mintter.

Rosenborg "scoret på alt"

Men Tromsø skulle etterhvert få svi for sjansesløseriet.

Etter to flotte angrep av Rosenborg sto det plutselig 2-0 til trønderne. Alexander Tettey og Marek Sapara scoret målene.

Og da Helge Haugen headet i eget mål rett før pause virket kampen å være avgjort. Haugen burde riktignok fått et frispark ettersom Vadim Demidov dro TIL-spilleren kraftig i trøya i forkant av det uheldige selvmålet.

Det er sjelden man ser effektivitet som det Rosenborg viste frem mot Tromsø. Til pause ledet Tromsø sjansestatistikken og 0-3 ga ikke et riktig bilde av kampen.

Nymåkt bane

I pausen sluttet det å snø og spillerne kom ut til 2. omgang på en nymåkt bane.

Om Tromsø hadde et lite håp om poeng, ble det raskt slukket rett etter pause.

Tre mintter etter sidebyttet økte Vadim Demidov til 4-0 ved bakerste stolpe etter et frispark.

Rosenborgs effektivitet var i overkant og kampen var avgjort.

Men Tromsø skulle allikevel få pynte på resultatet. I løpet av det siste kvarteret reduserte både Miika Koppinen og Sigurd Rushfeldt (straffespark) for Tromsø.

Sigurd Rushfeldt

Storspill av Jarstein

Rune Almenning Jarstein

Det var ikke bare foran motstanderens mål Rosenborg storspilte. Bakerst sto Rune Almenning Jarstein som en levende vegg i perioder. Særlig i første omgang bidro landslags målvakten til at Tromsø ikke fikk uttelling på sjansene.

- Det satt ålreit i dag, sa Jarstein til NRK.

Den tidligere Odd Grenland-målvakten hadde en tung sesong i fjor, men har brukt vinterpausen godt.

- Vi var forberedt på været ettersom vi hadde en trening i Trondheim søndag der det snødde ganske kraftig, ra Rune Almenning Jarstein til NRK.

Rosenborg fikk revansje for 4-0 tapet på Alfheim i fjor og gikk opp i ledelsen på tabellen med bedre målforskjell enn Molde.

RBKs Rune Jarstein redder en heading fra Sigurd Rushfeldt

• Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

(©NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.