Laudrup ferdig i Swansea

Fire dager før derbyet mot Ole Gunnar Solskjær og Cardiff, har Swansea og manager Michael Laudrup skilt lag.

FBL-ENG-PR-WEST HAM-SWANSEA

Danske Michael Laudrup fikk bare halvannen sesong som manager i sin første Premier League-klubb.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

– Swansea City og manager Michael Laudrup har i kveld skilt lag. Garry Monk tar over som hovedtrener sammen med nåværende førstelagstrener Alan Curtis fremover, skriver klubben i en pressemelding på sin hjemmeside.

Danske Laudrups karriere i Swansea er dermed over, 18 måneder etter at han tok over etter Brendan Rodgers i klubben.

– Motvillig avgjørelse

Det kommer ikke frem av pressemeldingen om 49-åringen har blitt sparket eller selv vært med på å ta avgjørelsen - som ble tatt etter et møte mellom Laudrup og klubbledelsen tirsdag kveld.

– Det er en avgjørelse vi har tatt motvillig. Men det er en avgjørelse vi har gjort for klubben og supporternes beste, sier styreleder i Swansea, Huw Jenkins.

Han legger til at det er første gang på ti år klubben har skilt lag med en manager på denne måten.

– Vi måtte få bort den konstante uvissheten som omga klubben og Michaels fremtid hos oss på lang sikt, sier Jenkins.

Swansea ligger på 12.plass i Premier League, men bunnstriden er jevn og de er bare fem poeng unna tabelljumbo Fulham. Klubben har seks tap på de åtte siste kampene.

Lørdag møter de Cardiff, men nå blir det altså ingen skandinavisk managerduell mellom Laudrup og Ole Gunnar Solskjær.

Vil «tilbake til basis»

Jenkins ymter om at det er den siste tidens svake resultater som er årsak til managerbyttet.

– Etter å ha tenkt lenge og hardt på veien fremover, følte jeg det var usannsynlig at vi ville klare å få et stabilt miljø i klubben som ville føre oss tilbake til basis og sikre prestasjonsnivået som har gjort klubben god de siste årene, sier han.

– Nå må vi legge usikkerheten bak oss og se fremover som en samlet fotballklubb. Vi takker Michael for jobben han har gjort gjennom de 18 siste månedene, legger han til.

Laudrup har tidligere trent blant andre Getafe, Spartak Moskva og Mallorca. Som spiller var han innom en rekke storklubber, blant andre Barcelona, Juventus og Real Madrid.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Kastrati får 4 kampars karantene

  Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. Kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ingebrigtsen testet negativt

  Brann-trener Kåre Ingebrigtsen testet negativt på koronaviruset og kan dermed lede laget mot Sandefjord søndag.

  Det opplyser Brann på sitt nettsted.

  Ingebrigtsen hadde tidligere i uken milde symptomer på forkjølelse og valgte dermed å teste seg for korona onsdag morgen. Fredag ettermiddag ble han klarert for aktivitet sammen med spillerne igjen.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Fire cupfinaler på Ullevaal i 2021

  Styret i Norges Fotballforbund har bestemt at fotball-NM i 2021 gjennomføres som i tidligere år, og at hele fire finaler skal spilles på Ullevaal stadion.

  I år ble NM for menn, samt for begge kjønn i junior- og 16-årsklassen, avlyst på grunn av koronapandemien. Derfor ble det satt ned et utvalg som skulle vurdere gjennomføringen av NM i 2021.

  Det planlegges for et «vanlig NM», med noen foreslåtte endringer. Det legges blant annet opp til at finalene for G19 og J19 skal spilles på Ullevaal stadion. Dermed ligger det an til at begge senior- og juniorfinalene spilles på nasjonalarenaen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB