Hopp til innhold

– Dette er LITT annerledes enn sist

Hønefoss åpnet sesongen med seks tap på rad sist de var i eliteserien. Nå har de fått en drømmestart og er helt oppe på delt tredjeplass.

Mats André Kaland og Simon Larsen

Hønefoss' Mats André Kaland (t.v.) jubler for sin scoring, mens Vålerengas Simon Larsen fortviler idet han blir utvist.

Foto: Lise Åserud / NTBscanpix

– Jeg var med på å starte med seks tap på rad i 2010 også, og dette er jo litt annerledes. Det er gøy å få oppleve begge deler. Og vi har enda mer å gå på, sier Frode Lafton, som spilte sin 500. kamp for Hønefoss på lørdag.

Frode Lafton

Frode Lafton spilte sin 500. kamp for Hønefoss på lørdag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Et fullsatt stadion så Mats André Kaland stange inn vinnermålet etter 68 minutters spill mot Vålerenga på lørdag.

Dermed har Hønefoss slått både Rosenborg og Vålerenga på bare fire dager.

– Jeg er imponert over at gutta står på så bra bare noen dager etter en kraftanstrengelse mot Rosenborg, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til TV 2.

Den nyopprykkede klubben er oppe på 16 poeng etter ti kamper, like mye som Rosenborg og Haugesund på delt tredjeplass.

– Vi har fått en bra start på sesongen, sier Hønefoss-stopperen Lafton nøkternt.

Larsen utvist

Fire minutter før scoringen ble gjestene fra Oslo redusert til ti mann da Simon Andreas Larsen fikk sitt annet gule kort på få minutter.

– Jeg har egentlig kontroll på ham, og skal bare ta ballen. Så skjærer han inn foran meg, og jeg prøver å stoppe alt jeg kan. Det er et ufattelig kjipt kort å få, sier Larsen til TV 2.

Med ett mål foran og med en mann mer på banen styrte hjemmelaget det aller meste som skjedde de siste 20 minuttene.

– Vi var akkurat klare for å sette inn en sluttspurt, også kommer utvisningen, sier Vålerenga-trener Martin Andresen til TV 2.

Traff tverrliggeren

Hønefoss stormet i angrep etter utvisningen. Både tverrliggertreff og gode redninger av keeper Lars Hirschfeld stoppet buskerudlaget fra å øke ledelsen.

Begge lag spilte jevnt til pause. Først etter en halvtime kom kampen for alvor igang da Vålerenga kom til to store målsjanser på rappen.

Morten Berre utnyttet et balltap i Hønefoss-forsvaret og løp seg fri for så å banke ballen hardt i tverrliggeren fra rundt ti meter.

Returen havnet deretter hos en stupende Markus Pedersen, men 21-åringens hodestøt satte ballen like utenfor mål.

Andre trepoenger på rad

I minuttene rett før og etter dobbeltsjansen så VIF ut til å koble grep om kampen. Vertene slet med å legge press på motsatt banehalvdel og ga mye av initiativet i hendene til gjestene.

Likevel var Hønefoss svært nær scoring fem minutter før pause. Joachim Magnussen ruvet høyest idet han stanget ballen mot Hirschfelds lengste hjørne, men sisteskansen avverget så vidt.

Med seieren tok Hønefoss sin annen trepoenger på rad. Klubben, som rykket opp til eliteserien til året sesong, har tatt 16 poeng på de ti første kampene.

Vålerenga har tapt to strake kamper og er nummer åtte på tabellen med 13 poeng.

Fotball

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • Bayern tok første stikk mot Maanums Arsenal

  Bayern München vant det første kvartfinaleoppgjøret mot Arsenal 1-0 på hjemmebane i mesterligaen.

  Dermed har Frida Maanum og resten av Arsenal kniven på strupen før returoppgjøret i London 29. mars.

  Det var tyskerne som kom best i gang da Lea Schüller nikket vertene i ledelsen sju minutter før pause. Det ble også kampens eneste mål i den første kvartfinalen.

  Bayern trenes av Alexander Straus, som i sommer forlot Brann. Han har fått i oppgave å lede de rødkledde til toppen av europeisk fotball.

  Med på lasset tok også Straus med seg Tuva Hansen, som spilte hele kampen ut for tyskerne, mens Emilie Bragstad først fikk komme på etter 90 minutter.

  Germany Women's Soccer
  Foto: Peter Kneffel / AP
 • Bodø/Glimt bekrefter Haikin-retur

  Nikita Haikin overrasker, og returnerer til Bodø/Glimt. Russeren har kun vært borte fra klubben siden januar, da han dro til engelske Bristol City.

  – Velkommen hjem, skriver klubben.

  Oppholdet ble altså kortvarig, og kontrakten med Bristol City er terminert.

  Nå har Haikin skrevet under en kontrakt med Glimt som strekker seg til sommeren 2026.

  Etter at Haikin forlot Glimt, har Julian Faye Lund vært keeper i laget. Samtidig har klubben ikke lagt skjul på at den jakter en ny førstekeeper.

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Naalsund skadet seg i United-debuten – ute i seks til åtte uker

  To måneder etter overgangen til Manchester United fikk endelig Lisa Naalsund debuten sin i helgen. Det tok imidlertid bare 26 minutter før hun skadet seg.

  – Jeg var godt inne i kampen, og jeg har trent hardt for å være der. Men alt blir så bortkastet når dette skjer. Jeg ble oppgitt over kroppen, sa Naalsund Bergensavisen.

  Naalsund gjorde overgang til Manchester United i januar, men har måttet vente i over to måneder før hun endelig fikk debuten sin mot Lewes i kvartfinalen av FA-cupen.

  27-åringen startet kampen sammen med Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir, men måtte av allerede etter 26 minutter. Overfor BA utdyper Naalsund omfanget av skaden:

  – En grad 2-strekk. Jeg er ute i seks til åtte uker. (NTB)

  Fotball kvinner, A-landslaget har medietreff før EM
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund