NRK Meny
Normal

Lånte tabelltoppen i tre minutter

Fredrikstad ville innta tabelltoppen med seier over Viking. Men de fikk låne den bare i tre minutter.

Gardar Johansson
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

I en kamp preget av høyt tempo, mange balltap og haugevis med sugende sklitaklinger trengte begge lagene en god porsjon flaks for å få ballen i mål.

Se bildene: dramatikk mellom Viking og Fredrikstad

NRKsport.no fulgte kampen

Viking hadde ballen mest, men Fredrikstad skapte de største sjansene foran drøyt 15 000 tilskuere på et søkkvått Viking Stadion.

Noe av skylden for mangelen på fint spill og presisjon må nok baneforholdene ta, og når i tillegg begge lag sklitaklet høyt og lavt gjennom 90 minutter, ble det ikke mange sjanser i en fartsfylt og tøff fotballkamp.

2 ganger griseflaks

Og alt tydet på at dette skulle bli en målløs batalje da en upresset Ragnvald Soma i det 80. minutt skled som bakerste mann, og sprellende bare kunne se på at Tarik Elyounoussi snappet med seg ballen. Supertalentet spilte videre til Gardar Johansson, som smelte ballen via Thomas Myhre og i mål.

Men ikke før hadde jubelen lagt seg før Aleksander Ødegaard slo et innoverskrudd innlegg fra venstre, ballen snek seg gjennom hele feltet, i bakre stolpe og i mål. Også denne gangen så det ut til at noen av forsvarerne hadde problemer med underlaget.

Hardhausenes kamp

Dette var ikke mye man så til tekniske spillere som Tarik Elyounoussi og Martin Fillo i denne kampen, mye på grunn av tempoet og det vanskelige underlaget. Derimot spilte midtbanekrigerne Nicolai Stokholm og Kasey Wehrman begge en mesterlig kamp.

Og alt i alt var det ikke ufortjent at det ble poengdeling i en kamp der begge lag viste imponerende vilje og tæl.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia