Landslagsspillerne krever at forbundet beholder materialforvalteren

En av landslagets viktigste støttespillere, materialforvalter Per Svendsen, hadde i helgen sin siste tur med laget. Nå har en samlet spillergruppe gått sammen og krever at Norges fotballforbund (NFF) finner plass til han også i fortsettelsen.

Per Svendsen

Materialforvalter Per Svendsen var på sin siste tur med landslaget i helgen. Spillerne krever at han får fortsette.

Foto: NRK

– Vi har vært klare og tydelige til dem som styrer med det. Vi har gått sammen i gruppa, med Per (Ciljan Skjelbred) som er kaptein og Tom (Høgli). Så står vi bak dem, sier Vegard Forren til NRK.

Vegard Forren

VIKTIG ERFARING: - Viktig å ha Per med videre, sier Vegard Forren.

Foto: NRK

Mandag ettermiddag kom landslaget tilbake til Norge etter seieren mot Aserbajdjan søndag kveld.

Ved rullebåndet står en dresskledd Per Svendsen og laster den ene kassen etter den andre med landslagets utstyr opp på en tralle.

I 11 år har han holdt på slikt for det norske landslaget. Nå er det slutt.

Svendsen, som også har en tilsvarende stilling i Lillestrøm, legger ikke skjul på at han slutter mot sin vilje.

– Jeg vil være med. Det er en fantastisk gjeng, og jeg er glad i dem, og de er glade i meg, sier Svendsen.

– Må være ute der det skjer

Han forteller at han ble oppfordret av fotballforbundet til å søke på en nyopprettet stilling som utstyrsansvarlig. Det gjorde han bevisst ikke. En av grunnene til at han ikke gjør det, er at han ikke vil inn i en fulltidsstilling som gjør at han ikke kan fortsette også i Lillestrøm.

Dessuten synes han ikke noe om de nye arbeidsoppgavene som vil komme med den nye stillingen.

– Jeg er vel ikke akkurat den som orker å gå inne på et lager. Jeg må være ute der det skjer. Jeg er rastløs og kan ikke være på ett sted. Å stue meg på et kontor eller et lager, det er dårlig kjemi, sier han.

Spillerne har reagert

At Svendsen ikke blir med landslaget i fortsettelsen, har imidlertid fått spillerne til å reagere.

Fredag endte det med et møte der flere av spillerne etter det NRK forstår var krystallklare på at forbundet måtte beholde Svendsen.

– Vi ønsker Per med videre. Han er en kar med godt humør og som er litt bortglemt i det hele. Han gjør en sinnssykt viktig jobb for at vi skal ha alt klart til trening, kamp og turer. Så har han godt humør som vi er veldig glad i, så vi ønsker og håper at han blir med videre også, sier Forren.

Guttorm Dilling og Drillo

MANGE ENDRINGER: Tidligere administrativ leder Guttorm Dilling, her sammen med Drillo, har stevnet NFF.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Midtstopperen mener at materialforvalterens erfaring er spesielt viktig å ta med videre når et ungt landslag skal kjempe om EM-plassen.

– Vi håper og tror at Per blir med til en viss grad neste år. Han har vært med i så mange år, så det er ingen tvil om at vi vil ha med ham videre. Vi var veldig tydelige på dette, sier Forren.

Linnes: – Sak for de høye herrer

Martin Linnes håper også Svendsen blir med landslaget videre.

– Dette er en sak for de høye herrer i NFF. Men vi kommer til å synes det er synd om vi mister Per. Vi vet at han er veldig glad i jobben sin, sier Linnes.

– Han er en fantastisk fyr som tar veldig godt vare på spillerne, forteller han.

Nå ser det ut til at spillerne kan bli hørt - i alle fall til en viss grad. Svendsen har nå fått tilbud om å være med videre også i noen av kampene til våren.

Det blir i tillegg til den nye personen som snart vil bli ansatt som utstyrsansvarlig, som fra nå vil være en heltidsstilling.

Utvider ansvaret

Lederen av toppfotballavdelingen i NFF, Terje Liknes, sier at spillernes tydelighet bidro til at fotballforbundet nå forsøker å få med Svendsen videre.

– Per har fått tilbud om å fortsette i støtteapparatet. Det er viktig å videreføre den kompetansen han har. Spillernes ønske etterkommer vi, og har gitt ham tilbud om å være med videre. Det har han bedt om litt tid til å tenke over, sier Liknes.

Han forklarer bakgrunnen for at de utvider ansvarsområdet slik.

– Arbeidsområdet for utstyrsansvarlig er omfattende. Vi har 15 landslag, og det blir det ufattelig mye tøy og utstyr av, sier Liknes.

Store utskiftinger

Thor Einar Andersen

BYTTET UT: Landslagslege Thor Einar Andersen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB Scanpix

Svendsen er den siste igjen fra støtteapparatet som tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen overlot til Per-Mathias Høgmo for et drøyt år siden.

  • Roar Robinson ble erstattet etter 27 år som fysioterapeut.
  • Ola By Rise måtte gi seg som assistenttrener mot sin vilje
  • Også mangeårig landslagslege Thor Einar Andersen måtte gi seg.
  • Forrige uke ble det kjent at Guttorm Dilling har stevnet fotballforbundet etter at han mener han ble urettmessig fjernet fra stillingen som administrativ leder.
  • Landslagslege Thor Einar Andersen ble skiftet ut med Jorid Degerstrøm.

Les også: Takket nei til avskjedsmarkering

Fotballnyheter