NRK Meny
Normal

Søderlund om festbråket: – Ikke farlig i det hele tatt

Landslagsspiller Alexander Søderlund bagatelliserer nattens fest der han og to andre landslagspillere ble kastet ut av politiet.

Landslags-trio

André Hansen (t.v.), Rune Almenning Jarstein og Alexander Søderlund festet så høylytt på en privat fest i natt slik at politiet måtte gripe inn.

Foto: NTB scanpix

– Nei, det var jo ikke noe stress i det. Det er jo sånn som skjer det når ting ikke når gjennom via naboene. Da kommer politiet og får roa ned festen også er vi ferdig med det, sier Alexander Søderlund til NRK.no.

Det var VG Nett som først omtalte festen som ble holdt hos den profilerte TV 2-journalisten Morten Stokstad. Ifølge naboene, avisen har snakket med, var festen svært høylytt, og flere naboer skal ha bedt deltakerne dempe seg.

Festen tok først slutt da politiet banket på døren en gang etter 03.30 natt til onsdag.

På festen var tre landslagsspillere i fotball. NRK vet at det er snakk om Alexander Søderlund, André Hansen og Rune Almenning Jarstein.

– Må være lov å ha det kjekt

– Det var jo bare at vi hadde tatt oss et par pils for å kose oss, og vi var i lystig lag. Det ble visst litt for mye musikk for naboene, så da roa vi det helt ned og gikk hjem, sier Søderlund.

– Er det uheldig rett etter en landskamp?

– Nei, det vet jeg ikke. Vi er jo folk vi og, det må være lov å ha det kjekt for oss også. Å ta 2–3 pils i løpet av en kveld gjør jo ingenting. Vi har fri i tillegg, svarer Søderlund.

– Dette er ikke farlig i det hele tatt, legger han til.

Hadde landslagsfri

Graff

Svein Graff, kommunikasjonssjef i NFF, synes det er beklagelig at politiet måtte dempe festen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Norge møtte som kjent Makedonia i en privatlandskamp tirsdag kveld. Svein Graff, kommunikasjonssjef i NFF, understreker at samlingen for landslagsspillerne var ferdig da spillerne dro på fest.

– Tre av spillerne var på en sammenkomst etter stengetid på byen, og som bekrefter at det ble høylytt. De forlot stedet når politiet kom, sier Graff.

Han mener NFF må være forsiktige med å detaljstyre landslagsspillere når de har tatt ferie. Han sier at dette ikke er en stor sak for NFF.

– Det er samtidig beklagelig at politiet må komme å dempe festen.

– Hvordan reagerer NFF på at dette skaper overskriftene etter en privatlandskamp?

– Vi ønsker selvfølgelig fokus på det sportslige, men samtidig så må også landslagsspillere som alle andre få lov til å nyte fritida, særlig når de har ferie, svarer Graff.

Ordknapp TV 2-journalist

TV 2-journalist Morten Stokstad er ordknapp når han får spørsmål om husbråket.

– Det var et nachspiel der vi spilte litt for høy musikk, og hvor politiet kom på grunn av naboklager. Det er ikke noe mer dramatisk enn det, sier han.

– Har du fått noen tilbakemeldinger fra ledelsen i TV 2 på det som skjedde?

– Jeg har ingen kommentarer utover det jeg allerede har sagt, svarer Stokstad.

NRK har ikke lyktes å komme i kontakt med André Hansen og Rune Almenning Jarstein.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.