NRK Meny
Normal

Landslagsspiller til Lillestrøm

Madeleine Giske skal spille for forrige sesongs seriemester LSK. Giske har 26 landskamper for Norge, og spilte i fjor for Røa.

Madeleine Giske

Madeleine Giske flytter fra Røa til regjerende seriemester LSK Kvinner

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

– Klubben har mange dyktige spillere og flinke trenere, sier Giske til NRK.no om hvorfor hun valgte Lillestrøm for de to neste sesongene.

LSKs sportssjef Hege Riise mener Giske er en smart og offensivt god. Hun har solide ferdigheter, sier Riise til NRK.

Skadeplaget

Giske er ikke med landslaget som nå spiller turnering i Kina på grunn av en kneskade. I løpet av få uker regner hun med å være tilbake på banen. Lillestrøm vil trolig satse på Giske som midtbanespiller eller i en rolle bak spissen Isabell Herlovsen.

I fjor slet landslagspilleren med skadeproblemer store deler av sesongen, og spilte relativt lite for Røa. Røas trener Geir Nordby synes det er synd at han ikke får med Giske på laget i 2013.

– Jeg er lei meg og skuffet, forteller treneren. Vi klarte ikke å matche tilbudet til LSK, sier han.

Far og datter i samme klubb

Madeleine Giske er datteren til tidligere Bundesligaproff og landslagsspiller Anders Giske. Hennes far spilte for Lillestrøm i 1982. Nå er en ny spiller fra familien Giske klar for LSK.

For Madeleine er EM i Sverige i sommer sesongens store mål. I høst blir det også spill i mesterligaen for forrige sesongs seriemester fra Romerike.

Spillerjakt

LSK er også på jakt etter en spiss som kan erstatte Cecilie Pedersen. Røa som mistet Giske, vil forsterke med en spiller i backrekken og en angrepsspiller. Tirsdag 26. februar møtes Lillestrøm og Røa i treningskamp.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.