NRK Meny
Normal

Wæhler om byturen: – Vi skylder det norske folk noe positivt

Kvalik-exit og bråket rundt byturen gjør at Kjetil Wæhler føler landslaget skylder det norske folk en god opplevelse mot Kypros.

Wæhler og det norske landslaget

Norges kaptein, Kjetil Wæhler, sier at han og spillerne skylder Norge en positiv opplevelse etter nedturene i september.

Foto: Stian Lysberg Solum/Terje Bendiksby / Scanpix

Etter Danmark-kampen i København ble det kjent at flere norske landslagsspillere hadde vært på byen etter Island-kampen et par dager i forveien.

Kombinert med EM-nedturen, så ønsker Norge-kaptein Kjetil Wæhler og spillerne å gi Ullevaal-publikummet en god opplevelse mot Kypros tirsdag kveld.

– Med tanke på det som kommer frem i etterkant av Danmark-kampen, hvor vi gjorde noe vi ikke burde gjøre, så føler jeg at vi bør gi noe positivt tilbake til det norske folk, sier Wæhler til NRK.

Takket ikke publikum sist

Da Norge tapte 0-2 mot Danmark i København i starten av september, var det i tillegg ingen spillere som takket de flere tusen oppmøte nordmennene i Parken.

Det fikk mange til å reagere, og i etterkant raste diskusjonen på diverse nettforum og i fotballmiljøet.

– Selv om vi ikke takket publikum der og da, så var vi selvsagt glad for at det var så mange som hadde tatt turen, svarer Aalborg-spilleren.

Video 19620264-beb2-459c-aece-c32bec36ab92.jpg

- Har lyst til å gi en bra avslutningskamp til publikum

– Avslutte med stil

Kombinert med bråket rundt byturen, erger fremdeles Wæhler seg over den svake prestasjonen mot Danmark. Det er inntrykk han håper landslaget skal rette på i kveld.

– Ja, vi vil avslutte med stil. Jeg føler vi skylder det norske folk en god prestasjon på Ullevaal, sier landslagskapteinen.

– Det er den siste kampen i kvaliken og det er kun tre poeng som gjelder.

Ser tilbake på en god kvalik

Da det fredag i forrige uke ble klart at Norge ikke kommer til EM, er det mange grunner til å takke publikummet i kveld for at de har støttet opp om landslaget. Det er John Arne Riise enig i.

– Vi føler vi har fått bra støtte av publikum gjennom hele kvaliken. Jeg føler også at vi har prestert, vunnet viktige kamper og gjort en bra kvalik. Da synes jeg at vi kan avslutte på en god måte også, sier Riise til NRK.

Det blir trolig godt med plass på Ullevaal i kveld. Det er forhåndsbestilt 15.000 billetter, men disse ble kjøpt før Danmark-kampen da Norge fremdeles hadde gode muligheter å gå videre.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.