Manglende tillit felte Eli Landsem

Eli Landsem slutter overraskende som landslagssjef for kvinnenes landslag. Manglende tillit blant spillerne er hovedårsaken.

Eli Landsem slutter som landslagssjef for kvinnene. Hun har blant annet ikke tillit i spillergruppa.

Hadde ikke tillit i spillergruppa

- Det er fordi jeg ikke fikk gehør for min plan og måten jeg vile gjøre ting på framover mot EM, sier Landsem til NRK.

- Jeg fikk ikke gehør i spillergruppa, og det er det som betyr mest for meg. Da måtte jeg bare legge inn årene, sier Landsem.

Kapteinen bekrefter manglende tillit

Ingvild Stensland

- Vi har vært en del av prosessen, sier landslagskaptein Ingvild Stensland

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Landslagskaptein Ingvild Stensland bekrefter langt på vei den manglende tilliten overfor NRK.

- Det er selvfølgelig leit at vi reiser til EM uten Eli. Men vi forholder oss til beslutningen NFF har tatt, og vi har også vært en del av prosessen. Akkurat nå kan jeg ikke si noe mer enn det, sier Stensland til NRK.

Vil ikke snakke med jentene

Avgjørelsen kommer etter at Landsem i forrige måned førte landslaget til plass i fotball-EM. Dit reiser landslaget nå uten Eli Landsem.

Hun har ikke snakket med noen av jentene etter at det ble kjent at hun skulle slutte.

- Har du behov for å gjøre det?

- Nei. Overhodet ikke.

- Det er jo litt "monkey business"

- Nei, det er ikke noe allright. Men samtidig er det jo slik fotballen er, den er jo litt "monkey business". Og når jeg ikke har nødvdndig tillit blant dem som skel utøve det jeg tror på, da er det ikke noen vits i å fortsette, sier Landsem.

– Når man kvalifiserer seg til EM, har man veldig lyst å være med. Det er en egen rus. Men når situasjonen er som den er nå, ser jeg ingen grunn til å fortsette, sier hun.

– Jeg ønsker min etterkommer og spillerne lykke til med mesterskapet i Sverige, sier Eli Landsem til fotball.no.

Fikk ikke støtte

Norges Fotballforbund (NFF) og Eli Landsem skriver i en pressemelding at de er blitt enig om ikke å fornye trenerkontrakten for kvinnelandslaget når den utløper til nyåret.

– Som landslagssjef er jeg avhengig av å ha bred støtte. Det er skuffende at evalueringsprosessen viser at jeg ikke har den brede støtten, men jeg må uansett ta konsekvensen av det, sier hun.

To sluttspill

Landsem ble ansatt som landslagssjef i 2009. Hun var også trener da Norge var med i VM-sluttspillet i 2011. Der lyktes ikke Norge.

– Vi er fornøyd med at Eli har ført Norge til to sluttspill. Når vi likevel ikke går videre, er det på bakgrunn av evalueringen og en langsiktig plan med VM i Canada i 2015 og OL i Brasil i 2016. Der vil vi være med å kjempe om medaljene, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Prosessen med å ansette ny landslagssjef vil starte umiddelbart, opplyser toppfotballsjefen.

Fotballnyheter