- Min beste sesong.. hvis vi vinner

Frank Lampard er fast bestemt på å krone sin beste sesong i Chelsea-trøya med «the double».

Frank Lampard

Frank Lampard er forberedt på en knallhard fight mot Wigan søndag.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Landslagsspilleren, målgarantisten, servitøren og midtbanegeneralen har aldri tidligere notert seg for 20 seriemål på en sesong. Før i år.

Mot Liverpool forrige helg banket 31-åringen inn sitt 21. mål for sesongen, og har dermed passert en svært sjelden 20-måls barriere som midtbanespiller.

– På grunn av alle målene jeg har scoret er denne absolutt oppi der som en av de beste sesongene mine. Men man må også se det i sammenheng med hva laget er i ferd med å prestere. Så dersom vi ender opp med «the double», vil jeg si det er min beste sesong, sier Lampard til den engelske avisen The Sun.

«The Professor», som han blir kalt av lagkameratene for sin overnaturlig høye IQ på 150, ligger på en svært imponerende 5. plass på toppscorerlisten. I selskap med spissene Wayne Rooney, Carlos Tevez og Didier Drogba.

Nærmeste midtbanespiller er Arsenals Cesc Fabregas hele seks mål bak. Tidligere hadde Lampard 16 seriemål fra 2005/2006 som rekord.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Didier Drogba og Frank Lampard

Didier Drogba og Frank Lampard har begge banket inn mål som aldri før denne sesongen - til sammen 37 mål.

Foto: Tim Hales / Ap

Satser på sjelden dobbeltseier

Chelsea har levert en fabelaktig sesong, og har for første gang siden 2006 sjansen til å knipe seriemesterskapet foran Manchester United, som har vunnet de tre siste sesongene.

I tillegg skal London-klubben ut i FA-cupfinale mot tabelljumbo og nedrykksklare Portsmouth neste helg – en turnering Chelsea vant i fjor.

Den tidligere West Ham-spilleren innrømmer at laget har vært gjennom en røff sesong med både John Terry og Ashley Cole i fokus av usportslige grunner. Men Lampard mener de uheldige episodene alt i alt har styrket laget.

– Det har vært tider der vi ikke har vært på vårt beste, men hvem andre har scoret syv mål i tre forskjellig kamper denne sesongen? sier Lampard.

Søndag kan det bli nye mål på Lampard og de øvrige Chelsea-spillerne.

Følg siste runde i Premier League fra kl 17.00.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Åpner for tilskuere i England

  Den britiske regjeringen har åpnet for at tilskuere igjen kan slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass, er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav kan 4000 fans slippe inn.

  Ingen klubber i Premier League holder til i områder der det kan åpnes for 4000 fans, melder Daily Mail.

  Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham og West Ham kan derimot planlegge for 2000 tilskuere.

  Solskjær og United kan ikke ha tilskuere på stadion enda.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Flyttar cupfinalen frå Ullevaal

  Cupfinalen for kvinner mellom Vålerenga og LSK Kvinner må bli flytta frå Ullevaal, opplyser NFF. Årsaka er faren for å øydelegge dekket, og at ein held på å bygge om garderobane i inngangspartiet. Det er ikkje bestemt enno kvar finalen blir heldt.

  MEFzvsK84LA
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Topptrener vil frede draktnummer ti

  Diego Maradona spilte hele karrieren med tallet 10 på ryggen. For å hedre det avdøde fotballikonet ber André Villas-Boas om at draktnummeret blir «pensjonert».

  – Det er veldig sørgelige nyheter. Jeg vil at Fifa (Det internasjonale fotballforbundet) freder nummer 10 for alle lag i alle turneringer. Det vil være den fineste hyllesten vi kan gi ham. Han er et utrolig stort tap for fotballverdenen, sier Marseille-trener André Villas-Boas, ifølge Marca.

  Maradona er blitt hyllet over hele verden etter det ble kjent at han hadde gått bort onsdag ettermiddag norsk tid. (NTB)

  tyrdtgdr
  Foto: Carlo Hermann / AFP