Lampard var forskjellen

Frank Lampard utgjorde den store forskjellen på Chelsea og Manchester United. Han scoret like mange mål som hele Manchester Uniteds midtbane.

Frank Lampard

Frank Lampard feiret straffemålet sitt søndag

Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Didier Drogba scoret tre mål og sikret seg toppscorertittelen da Chelsea ble seiermester i Premier League søndag, men den som nesten har vært like viktig for de blå denne sesongen er midtbanespilleren Frank Lampard.

En skadeplaget Wayne Rooney scoret nesten like mange mål for Manchester United som Drogba gjorde for Chelsea, men United har ikke noen midtbanespillere som kan matche Lampard.

Uniteds Ryan Giggs, Paul Scholes, Luis Antonio Valencia, Darren Fletcher og Ji-Sung Park har til sammen bare scoret et mer en Lampards 26 denne sesongen.

Etter at Cristiano Ronaldo ble solgt til Real Madrid har ikke Manchester Uniteds midtbanespillere klart å produsere det samme antall med mål. Dermed har også Lampard gjenvunnet tittelen som den viktigste spilleren i Premier League.

Lampard så god? Diskuter nederst i saken!

Avgjort i april

Det skilte bare et poeng mellom de to topplagene da sesongen var over i går og lagene har knivet helt inn til målstreken, men Chelsea-manager Carlo Ancelotti mener at serien ble avgjort allerede 3. april.

Chelsea slo Manchester United 2-1 på Old Trafford og fikk det nødvendige overtaket.

- Selvtilliten vår ble noen hakk bedre etter at vi vant i Manchester, mens United ble trykket et par hakk ned, sa Ancelotti til Daily Mail.

I tillegg klarte ikke Manchester United å slå Blackburn i den følgende serierunden. Dermed var det i Chelseas egne hender å avgjøre kampen om seriegullet.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Tre nye Odd-spillere positive

  Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester.

  Det bekreftet Skiensklubben på sine nettsider mandag.

  «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt.

  (NTB)

  Odd stadion
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Haaland auka i verdi med 400 mill.

  Marknadsprisen for Erling Braut Haaland rasar av garde, og no blir han verdsett til 1,68 milliardar kroner. Den anerkjende nettstaden CIES offentleggjorde måndag ei fersk oversikt over fotballspelarane som har auka verdien sin mest den siste månaden.

  4CnYNgK0Xqw
  Foto: Action Press/Shutterstock / Shutterstock editorial