Lampard var forskjellen

Frank Lampard utgjorde den store forskjellen på Chelsea og Manchester United. Han scoret like mange mål som hele Manchester Uniteds midtbane.

Frank Lampard

Frank Lampard feiret straffemålet sitt søndag

Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Didier Drogba scoret tre mål og sikret seg toppscorertittelen da Chelsea ble seiermester i Premier League søndag, men den som nesten har vært like viktig for de blå denne sesongen er midtbanespilleren Frank Lampard.

En skadeplaget Wayne Rooney scoret nesten like mange mål for Manchester United som Drogba gjorde for Chelsea, men United har ikke noen midtbanespillere som kan matche Lampard.

Uniteds Ryan Giggs, Paul Scholes, Luis Antonio Valencia, Darren Fletcher og Ji-Sung Park har til sammen bare scoret et mer en Lampards 26 denne sesongen.

Etter at Cristiano Ronaldo ble solgt til Real Madrid har ikke Manchester Uniteds midtbanespillere klart å produsere det samme antall med mål. Dermed har også Lampard gjenvunnet tittelen som den viktigste spilleren i Premier League.

Lampard så god? Diskuter nederst i saken!

Avgjort i april

Det skilte bare et poeng mellom de to topplagene da sesongen var over i går og lagene har knivet helt inn til målstreken, men Chelsea-manager Carlo Ancelotti mener at serien ble avgjort allerede 3. april.

Chelsea slo Manchester United 2-1 på Old Trafford og fikk det nødvendige overtaket.

- Selvtilliten vår ble noen hakk bedre etter at vi vant i Manchester, mens United ble trykket et par hakk ned, sa Ancelotti til Daily Mail.

I tillegg klarte ikke Manchester United å slå Blackburn i den følgende serierunden. Dermed var det i Chelseas egne hender å avgjøre kampen om seriegullet.

Fotballnyheter