Lampard var forskjellen

Frank Lampard utgjorde den store forskjellen på Chelsea og Manchester United. Han scoret like mange mål som hele Manchester Uniteds midtbane.

Frank Lampard

Frank Lampard feiret straffemålet sitt søndag

Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Didier Drogba scoret tre mål og sikret seg toppscorertittelen da Chelsea ble seiermester i Premier League søndag, men den som nesten har vært like viktig for de blå denne sesongen er midtbanespilleren Frank Lampard.

En skadeplaget Wayne Rooney scoret nesten like mange mål for Manchester United som Drogba gjorde for Chelsea, men United har ikke noen midtbanespillere som kan matche Lampard.

Uniteds Ryan Giggs, Paul Scholes, Luis Antonio Valencia, Darren Fletcher og Ji-Sung Park har til sammen bare scoret et mer en Lampards 26 denne sesongen.

Etter at Cristiano Ronaldo ble solgt til Real Madrid har ikke Manchester Uniteds midtbanespillere klart å produsere det samme antall med mål. Dermed har også Lampard gjenvunnet tittelen som den viktigste spilleren i Premier League.

Lampard så god? Diskuter nederst i saken!

Avgjort i april

Det skilte bare et poeng mellom de to topplagene da sesongen var over i går og lagene har knivet helt inn til målstreken, men Chelsea-manager Carlo Ancelotti mener at serien ble avgjort allerede 3. april.

Chelsea slo Manchester United 2-1 på Old Trafford og fikk det nødvendige overtaket.

- Selvtilliten vår ble noen hakk bedre etter at vi vant i Manchester, mens United ble trykket et par hakk ned, sa Ancelotti til Daily Mail.

I tillegg klarte ikke Manchester United å slå Blackburn i den følgende serierunden. Dermed var det i Chelseas egne hender å avgjøre kampen om seriegullet.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Nysigneringane blomstra for Chelsea

  Chelsea slo Krasnodar komfortabelt 4-0 på bortebane i den andre gruppespel-kampen i meisterligaen. Callum Hudson-Odoi skåra det første. Så viste nysigneringane seg fram, først Timo Werner som sette inn 2-0 på straffespark. Like etter spelte han ballen til ein annan nykommar, da Hakim Ziyech sette inn det tredje. Rett før slutt la Christian Pulisic på til 4-0. Chelsea har med det fire poeng etter dei to første kampane, medan Krasnodar står med eitt poeng.

  Champions League - Group E - FC Krasnodar v Chelsea
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Spansk fotball uten betting-penger

  Toppklubbene i spansk fotball får ikke lenger ta imot sponsorpenger fra tippe- og bettingselskaper. Sju klubber har i dag solgt enten plass på trøyene eller navn på stadion. Klubbene mener de taper inntekter de trenger etter koronapandemien.

 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.

 • Sluttar som Barcelona-president

  Josep Maria Bartomeu har sagt opp som president for fotballklubben Barcelona, melder den spanske avisa Sport tysdag ifølge Reuters. Bartomeu har fått mykje kritikk det siste året grunna finansielle problem og store tap for klubben i Champions League.

  Bartomeu
  Foto: JOSEP LAGO / AFP