NRK Meny
Normal

Revansjerte straffemiss med frisparkperle i Mourinhos comeback

Frank Lampard startet sin Premier League-sesong med en sjelden straffemiss, men kanskje var det akkurat det som skulle til for å få fart på José Mourinhos gulljaktende Chelsea.

Britain Soccer Premier League

Frank Lampard (t.v) og resten av Chelsea-laget gjorde jobben mot nyopprykkede Hull. Laget regnes som en av de store gullkandidatene denne sesongen.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap


SOCCER-ENGLAND/ Chelsea's manager Mourinho celebrates Lampard's goal during their English Premier League soccer match against Hull City in London

Forventningene til José Mourinho er skyhøye i hans andre periode som Chelsea-manager.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Etter straffemissen var nemlig Chelsea alt annet enn nådige mot nyopprykkede Hull.

I denne perioden levde de blåkledde opp til favorittstempelet de har fått før Premier League-sesongen. 2-0-seieren ble sikret i løpet av 12 effektive minutter.

– Det var en briljant første omgang med høy intensitet og stor fotball, sier Chelsea-manager José Mourinho til TV 2.

Mourinho hyllet

Før kampstart ble Mourinho hyllet av fansen i det som var hans første Premier League-kamp i comebacket som manager for Chelsea.

Treneren ble tydelig rørt av den varme velkomsten, og på tv-bildene så det nesten ut som portugiseren var i ferd med å felle en tåre.

– Det var følelsesladd, fastslår han overfor TV 2.

– Jeg tror fansen vet hvorfor jeg er tilbake og hvor høyt jeg elsker denne klubben, sier han.

Forventningene er skyhøye til suksesstreneren, som Chelsea-fansen håper skal lede klubben til ligagull.

Mourinho øynet nok en enkel start på jobben da laget hans fikk tildelt straffespark allerede etter fem minutters spill mot Hull.

Frank Lampard valgte imidlertid å sette ballen i samme hjørne som Hull-målvakt Allan McGregor valgte å slenge seg til, og keeperen fikk dermed ikke store problemer med å redde skuddet.

Straffemiss og perlemål

Etter straffemissen dominerte Chelsea spillet fullstendig. Hull klarte å holde unna i ytterlige seks minutter, før Oscar scoret sitt første for sesongen - og Mourinho slapp jubelen løs på sidelinjen. Målet kom etter godt angrepsspill regissert av Eden Hazard.

Kveldens flotteste prestasjon sto imidlertid Lampard for, da han revansjerte straffebommen med en frisparkperle som gikk rett i mål etter 24 minutters spill.

Fernando Torres skaffet både straffen og frisparket, begge gangene etter å ha blitt felt på ulovlig vis. Da Lampard fikk sjansen fra 30 meter klinket han til og fyrte av et skudd som gikk rett i mål.

I andre omgang falt nivået betydelig hos hjemmelaget. De tillot Hull å få spille seg til noen halvsjanser, uten at det ble scoret flere mål på Stamford Bridge søndag. Gjestene viste tydelige svakheter, og spesielt pasningsspillet var langt unna det man må forvente av et lag i Premier League.

– Intensiteten falt i andre omgang, og grunnen er nok at flere av spillerne har vært på landslagssamling nylig, sier Mourinho til TV 2.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia