NRK Meny
Normal

Supporterne etter nytt Lampard-mål: «Signer ham nå!»

Mens Chelsea-ledelsen drøyer med å gi ham ny kontrakt, fortsetter Frank Lampard (34) å levere på banen. I dag scoret han sitt 198. mål for London-klubben.

Frank Lampard

Frank Lampard takker supporterne etter storseieren mot Wigan. Lampard-sanger gjallet utover banen i sluttminuttene.

Foto: CARL COURT / Afp

Kampfakta: Chelsea - Wigan 4-1

Midtbanemannens kontrakt går ut til sommeren, men Chelseas høye herrer har uttalt at de ikke ønsker å imøtegå Lampards lønnskrav for en eventuell kontraktsforlengning.

Lampard

Frank Lampard spilte nok en knallkamp mot Wigan.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

Men om Lampard har et genuint ønske om å bli, gjør han i hvert fall alt riktig på banen. Nok en gang noterte han seg på scoringslisten da han scoret Chelseas tredje mål i storseieren mot Wigan, og scoret dermed i sin fjerde kamp på rad.

– Jeg er veldig fornøyd med ham. Fortsetter han sånn, når han 20 mål denne sesongen. Det er ikke opp til meg om han får bli, sier Chelsea-manager Rafael Benitez.

Banket ballen i nettet

Etter en pasning fra Eden Hazard, som Juan Mata elegant lot passere, brant Lampard til fra rundt seksten meter, og ballen lurte seg inn til høyre for Wigan-keeper Ali Al-Habsi.

Slike prestasjoner vet supporterne å sette pris på. «Sign him up» og «We want you to stay» runget utover Stamford Bridge mot slutten av kampen mot Wigan.

Nærmer seg målrekord

Lampard har alltid hatt nese for mål, og på nyåret har landslagsspilleren funnet veien til nettmasken i kamp etter kamp.

Hele 12 mål har det blitt på de siste 14 kampene for 34-åringen fra London. Nå er han bare fire mål unna å bli tidenes mestscorende i Chelsea-trøya. Bobby Tamblings rekord på 202 mål fra 1970 er faretruende nær.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lampard

Frank Lampard banker inn 3-1 fra rundt seksten meter.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

Hazard tilbake - scoret

Chelsea tok kommandoen hjemme mot Wigan fra start. Etter 23 minutters spill scoret Ramires kampens første mål, etter pasning fra Fernando Torres.

Etter 56 minutter la Eden Hazard, som var tilbake fra karantenen etter ballgutt-episoden, på til 2-0. Like etter utlignet Wigans Shaun Maloney til 2-1 etter å ha rundet Petr Cech, før Lampard satte spikeren i kista med sitt kontante skudd fra sekstenmeter-streken.

Helt på tampen la innbytter Marko Marin på til 4-1, og gjorde kvelden komplett for alle Chelsea-supportere. Det eneste som mangler er at Frank Lampard skriver under for flere år med Chelsea-logoen på brystet.

– Laget jobbet hardt, og vi hadde flere av våre beste spillere tilbake. Det er godt å se at laget fungerer, sier Benitez.

– Fortsetter vi sånn, vil vi fortsette å vinne kamper, avslutter manageren.

Chelsea overtok tredjeplassen på tabellen, etter at Tottenham hadde fått låne plassen etter seieren over Newcastle tidligere på dagen.

Øvrige resultater:

Norwich - Fulham 0-0
26.816 tilskuere.
Alexander Tettey spilte hele kampen for Norwich. Brede Hangeland
og John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham.

Stoke - Reading 2-1 (0-0)
Mål: 1-0 Robert Huth (67), 2-0 Cameron Jerome (81), 2-1 Adrian
Mariappa (83).
26.737 tilskuere.

Sunderland - Arsenal 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 Santi Cazorla (35).
46.402 tilskuere.
Rødt kort: Carl Jenkinson (62), Arsenal.

Swansea - Queens Park Rangers 4-1 (2-0)
Mål: 1-0 Michu (8), 2-0 Angel Rangel (18), 2-1 Bobby Zamora
(48), 3-1 Pablo (50), 4-1 Michu (67).
20.529 tilskuere.

Tottenham - Newcastle 2-1 (1-1)
Mål: 1-0 Gareth Bale (5), 1-1 Yoan Gouffran (24), 2-1 Bale (78).
36.244 tilskuere.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.