Lampard avgjorde igjen

Frank Lampard avgjorde FA-cupfinalen i Chelseas favør.

Chelsea jubler for FA-cup triumfen
Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Laster innhold, vennligst vent..
Evertons Louis Saha jubler etter sin rekordtidlige scoring

Evertons Louis Saha jubler etter sin rekordtidlige scoring

Foto: Alastair Grant / AP

Dermed var det London-laget som vant 2-1 over Everton og tok sin femte triumf i FA-cupen, men det var Everton som startet kampen på Wembley best.

Everton sjokket både Chelsea og de fleste av de drøye 89 000 tilskuerne da Louis Saha scoret på et flott volleyskudd fra 15 meter etter bare 25 sekunder.

Dette er det raskeste finalemålet i FA-cupens 128 år lange historie. Den forrige rekorden satte Bob Chatt da han scoret for Aston Villa mot West Bromwich etter 30 sekunder i 1895.

Drogba utliknet

Chelseas Didier Drogba nikker inn 1-1

Chelseas Didier Drogba nikker inn 1-1

Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Chelsea kom seg likevel raskt etter åpningen og tok fullstendig kommando på kampen. Dermed var det ikke ufortjent da Didier Drogba sørget for balanse i regnskapet da han utliknet for Chelsea 21. minutter seinere. Florent Maloudas presise innlegg traff hodet til Drogba og ballen gikk i mål fra sju meter.

- Jeg er veldig fornøyd, sa Drogba etter lørdagens 2-1-seier. Vi trengte en tittel denne sesongen, og måtte ha troen på oss på selv i finalen, la ivorianeren til.

Som så mange ganger før var det Frank Lampard som avgjorde kampen for London-laget. Han skjøt inn vinnermålet med venstrefoten fra 20 meter i det 72. minutt. Dette var midtbanespillerens 20. mål denne sesongen.

Femte for Cole

Chelsea-backen Ashley Cole vant FA-cupen for femte gang. Det har ingen spiller klart siden 1890-årene. Drogba på sin side har spilt i fem engelske cupfinaler, og ivorianeren har scoret i samtlige.

Howard spilte for øvrig sin annen FA-cupfinale, og ble med det første amerikaner til å gjøre det. Han sto også i mål for Manchester United i 2004.

Fotballnyheter