NRK Meny
Normal

Lagkapteinen lover å fortelle alt

Frankrike-kaptein Patrice Evra (29) lover å avsløre alt om landslagsbråket senere denne uken.

Frankrikes trener Raymond Domenech valgte å vrake lagkaptein Patrice Evra foran kveldens avgjørende kamp mot Sør-Afrika, som endte med et nytt fransk tap .

Årsaken skal være at Evra blant annet har tatt siden til den hjemsendte Nicolas Anelka i den bitre striden med landslagssjefen.

Nå lover Evra at han senere denne uka skal fortelle alt om dramatikken på det franske landslaget og hva som egentlig skjedde.

Nekter å ta imot bonuser

Patrice Evra og Raymond Domenech

Isfronten mellom Patrice Evra og Raymond Domenech er ugjennomtrengelig - ikke minst etter kveldens tap mot Sør-Afrika, hvor Evra ble benket.

Foto: Hassan Ammar / Ap

Umiddelbart etter kampen i dag slo Evra fast at ingen på laget kommer til å ville ta imot pengebonuser i forbindelse med å ha spilt i VM.

Ifølge avtalen med det franske fotballforbundet har ikke spillerne avtale om noen bonuser siden de ikke tok seg videre fra gruppespillet. Men spillerne skal i utgangspunktet ha krav på bonuser fra lukrative markedsavtaler som er inngått med det franske landslaget.

Les også: FK Fotballs VM-blogg

Til den franske avisen Le Monde sier Evra at han snart vil komme med sin versjon av striden med landslagsledelsen og fortelle om hva som foregikk i kulissene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vil fortelle alt

Om utestengingen og hjemsendelsen av Nicolas Anelka sier Evra at «folk ikke kjenner hele historien.»

- Jeg vil ikke skjule noe. Men nå i kveld er ikke det rette øyeblikket. Det er ikke i kveld vi skal gjøre opp regnskapet. Øyeblikket er i stedet inne for å si unnskyld og føle på lidelsen og smerten vi har påført franskmennene, sier Evra, og legger til:

Frankrike har behov og krav på å få vite sannheten, fordi det franske laget tilhører franskmenn og ingen andre.

Evra lover også å fortelle alt på en pressekonferanse senere i uken, skriver Le Monde.

Til 20minutes.fr sier Evra at det er på tide med «den store beklagelsen».

- Egentlig burde vi har kommet med den i går, men kapteinen forbød meg å gjøre det. Og det gjør enda vondt, selv om det ikke endrer noen ting. Nederlaget skyldes én ting. Dersom franskmenn får vite årsaken, vil folket kunne tilgi oss, sier han.

- Blanc eneste lyspunkt

Roselyne Bachelot

Frankrikes sportsminister Roselyne Bachelot så kampen sammen med president i det franske fotballforbundet Jean-Pierre Escalettes.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

Med tårer i øynene forlot president Jean-Pierre Escalettes i det franske fotballforbundet banen etter nederlaget mot Sør-Afrika.

- Vi vil komme med en uttalelse etter hvert, sier han, og nekter overfor media å analysere hva som gikk galt.

Men etter kampen sa han likevel dette til fransk fjernsyn TF1:

- Det er trist at vi er ute av VM. Men jeg tror det var enda mer ødeleggende det som skjedde forrige helg, sa han, og refererte til munnhuggeriet da Anelka skjelte ut trener Domenech, og kalte ham en «horesønn».

Han sier at de nå må komme til bunns i hvorfor det er blitt en slik katastrofe i VM.

- Alle på laget vil bli gått nøye etter i sømmene. Det er på tide å overlate styringen av laget til Laurent Blanc, det eneste lyspunktet i fransk fotball

Nektet å ta motstanderen i hånda

Sportsminister Roselyne Bachelot skjelte i går kveld ut landslagsspillerne, og etter tapet mot Sør-Afrika sa hun «Vi har vondt i hjertet. Det er virkelig en katastrofe».

Raymond Domenech fullbyrdet VM-skandalen med å nekte å ta Sør-Afrikas trener Carlos Alberto Parreira i hånden etter kampen. Etterpå ville ikke den avtroppende Frankrike-treneren kommentere hvorfor

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia