NRK Meny
Normal

«Moa» fryktet å aldri kunne spille fotball igjen

MARBELLA (NRK): Mohammed Abdellaoue (29) fikk bruk for all sin mentale styrke da han kjempet seg tilbake fra skademarerittet og inn i Norges EM-tropp.

Abdellaoue

TILBAKE: Mohammed Abdellaoue er aktuell for sin første A-lagskamp siden det smalt i kneet i fjor sommer.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er mye man tenker på etter en sånn skade – om man i det hele tatt kunne spille fotball igjen etter det, sier landslagsspissen til NRK.

«Moa» møter NRK på spillerhotetellet i Marbella, hvor landslaget lader opp til den viktige bortekampen mot Kroatia lørdag.

MoaD

TØFF KAMP: Her er Mohammed Abdellaoue og Stuttgart-lagkameraten Daniel Didavi (t.h.), som har slitt enda mer med den samme kneskaden.

Foto: Sebastian Kahnert / Afp

Høgmos skadeutfordringer på topp åpnet døren for 29-åringen. «Moa» har riktig nok trent for fullt siden januar, men ringreven har kun et par andrelagskamper for Stuttgart i beina.

De siste månedene har nemlig handlet mest om å bli hundre prosent skadefri etter kneoperasjonen i fjor sommer. Det «Moa» trodde var en liten smell, viste seg å være en komplisert bruskskade.

– Jeg skal ikke ljuge og si at jeg ikke har hatt det kjipt, sier han.

– Veldig tunge dager

Nedturen kom på toppen av en tøff treningsperiode, hvor 29-åringen prøvde å spille seg inn i førsteelleveren.

– Når du har trent godt og er klar for å vise deg frem for en ny trener, og så får du en smell. De første dagene var veldig tunge, sier Abdellaoue.

Nå er han lettet over at han er i stand til å snøre på seg fotballskoene sammen med landslagskameratene igjen. Det tar han ikke for gitt.

Trøblet i to og et halvt år

29-åringen forklarer at han har sett hvor vanskelig det kan være å bli kvitt bruskskader i kneet. Tyskeren Daniel Didavi, som har vært i Stuttgart siden 2009, pådro seg nemlig den samme skaden.

Didvavi har fortsatt problemer med kneet.

– Han sliter ennå – to og et halvt år etterpå. Det er jo noen kjipe perioder du har, og sånn er det bare. Men en av mine sterkeste sider er at jeg er sterk mentalt, sier «Moa».

Jokerrolle

Den styrken har han brukt til å konsentrere seg fullt og helt om å komme tilbake. I en periode måtte han restitutere kneet opp til 8-10 timer – hver dag. Tålmodighetsprøven belønnet seg altså med en plass i EM-troppen, hvor «Moa» først og fremst vil få en jokerrolle.

– Vi får se hva Per(-Mathias Høgmo) bestemmer seg for, men jeg er klar på at jeg har erfaring og kan bidra både på og utenfor banen. Jeg hjelper de gutta som spiller eller ikke spiller. Så får vi se om jeg kommer innpå, sier «Moa».

Les også: Høgmo forsvarer Ødegaards ujevne prestasjoner

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.