NRK Meny
Normal

Dette laget er lei av å være tabelljumbo - nå søker de om nedrykk

Det høyeste ønsket til sjuerfotballaget til SK Oslo-Ørn er å rykke ned til 3. divisjon.

SK Oslo-Ørn

VIL RYKKE NED: Oslo-Ørn vil møte lag på sitt eget sportslige nivå og ber om å få rykke ned. Bildet er fra en kamp mot Bryggebermen. Oslo-Ørn i grønne og svarte drakter.

Foto: Privat

– Det er ikke akkurat et utbredt fenomen, sier leder for Oslo Fotballkrets, Tore Jarl Bråteng, til NRK.

Vegard G. Stensrud

LEI: Laget har vært tabelljumbo to år på rad, sier Vegard G. Stensrud.

Foto: Privat

Sjuerfotballaget til SK Oslo-Ørn vet at de har levert en uvanlig henvendelse til fotballkretsen. Men det er alvorlig ment, sier Vegard G. Stensrud, som inntil nylig var trener for laget.

– Dette er absolutt seriøst, understreker han.

I en svært underholdende skrevet søknad ber laget tynt om å få spille i en lavere divisjon.

– Det er en søknad om å få lov til å rykke ned til 3. divisjon, som er det laveste nivået for sjuerfotball i Oslo, sier Stensrud.

– Bør heve nivået litt

SK Oslo-Ørn er et lag som har det morsomt på trening, men som ikke har lyktes med å gjennomføre de sportslige ambisjonene. Som å vinne kamper.

– All den tid vi faktisk har det ganske morsomt sammen, er det ikke en problemstilling å gi seg. Men vi bør kanskje heve det sportslige og organisatoriske nivået littegrann, innrømmer han.

I søknaden står det blant annet:

«Delmålene som ble satt opp før sesongen, herunder innsidepasning til lagkamerat, spille en omgang uten krampe, avslutninger i retning motstandernes mål, reduksjon i antall selvmål samt oppmøte i tide har, på tross av å i utgangspunktet være lite ambisiøse, ikke vært i nærheten av å bli nådd».

Søknad

SØKNAD: Laget ber om nåde i søknaden til Oslo Fotballkrets.

– Jeg vil si at dette er en ganske presis beskrivelse av tingenes tilstand, kommenterer Stensrud tørt.

– Redd for at de flytter oss opp

SK Oslo-Ørn er blitt tabelljumbo to år på rad i 2. divisjon. Det har likevel ikke vært nok til å rykke ned en divisjon i sjuerfotball, forteller han oppgitt.

– Hvert år legges mange lag ned i sjuerfotball - samtidig som det kommer mange til.

– I fjor rykket de beste lagene i 3. divisjon opp til 2. divisjon, selv om bare ett lag skulle rykket opp. Da ble alle lagene i 2. divisjon værende, og så fylte de opp 3. divisjon med nystartede lag, forklarer Stensrud.

– Har dere fått noe svar på søknaden?

– Foreløpig har vi bare fått et svar der det står at de har mottatt søknaden. Jeg er litt redd for at de ser humoren i det og flytter oss opp, men jeg tror de tar søknaden til følge, ler den tidligere treneren.

– De fleste vil flyttes opp

Lederen for Oslo Fotballkrets har ikke lest søknaden til Oslo-Ørn. Han forteller imidlertid at de får svært få henvendelser fra lag som ønsker å spille på lavere nivå.

– De fleste som kontakter oss har et ønske om å spille på et høyere nivå, konstaterer lederen.

Fotballnyheter