NRK Meny
Normal

Laber interesse for Royal League

Det er laber interesse for Royal League-kampene. Noe som fører til at spillerne sliter med motivasjonen.

Publikum Brann-Helsingborg
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

I Bergen er publikumsinteressen for Branns Royal League-kamper lav. Gårsdagens 2-2-oppgjør mellom Brann og Helsingborg ble sett av knappe 4000 tilskuere.

- Sånn som det er lagt opp nå så blir det vel litt feil med tanke på at banene ikke er der, og de fleste spillerne er slitne og er sykemeldt, sier Brann-spiller Ardian Gashi.

B-stempel

Royal League har dårlig appell blant både tilskuere og spillere. Og når sentrale spillere som Branns Martin Andresen og Helsgingborgs Henrik Larsson ikke er med, får turneringen et b-stempel. Flere profilerte spillere slakter Royal League som en meningsløs turnering.

- Royal League blir kanskje litt feil. Og utbyttet av turneringen blir liten, så lenge alle er negative, sier Gashi.

- Glimrende matching

Brann-trener Mons Ivar Mjelde tror den utvidete sesongen er veien å gå dersom lagene skal opp på europeisk nivå. Han er ikke enig i at Royal League er meningsløs.

- Skal vi henge med i europacupen senere, er dette glimrende matching for oss. Men det tar litt tid å opparbeide seg en stall som kan opprettholde dette trykket over så lang tid. Det har vi ikke hatt de siste årene, men vi nærmer oss, sier Mjelde.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.